Examenul pentru permisul auto. Când se reiau și ce se întâmplă cu dosarele expirate

Examenul pentru permisul auto. Când se reiau și ce se întâmplă cu dosarele expirate
Conditii pentru înscrierea la examenul auto pentru permisul de conducere. Ce se întâmplă dacă pici la proba teoretică

Activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere se va relua treptat, pentru a nu face rabat de la regulie de siguranță impuse de criza pandemică, au anunțat reprezentanții Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Data la care vor fi susținute probele practice de către candidați și ce se va întâmpla cu dosarele expirate, în cele ce urmează.

Când se reia examinarea pentru obținerea permisului de conducere

Se reiau examenele pentru permisul auto, dar etapizat și ținând cont de mai multe criterii pentru a menține siguranța în rândul candidaților, instructorilor și polițiștilor. Mai exact, probele practice pentru candidații cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în intervalul 16 martie – 17 mai vor fi susținute începând din data de 2 iunie.

„Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora“, înștiințează reprezentanții DRPVIC.

Totodată, programarea pentru examen se va face în perioada 16.03 – 17.05.2020.

„Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului“, potrivit sursei menționate anterior.

Ce măsuri de protecție presupune participarea la proba practică

Pentru desfăsurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică, candidații trebuie să respecte cu rigurozitate următoarele măsuri de protecție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19:

  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

– Oficialii DRPCIV

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI