Evaluarea Naţională 2022. Notele şi mediile elevilor, pe județe

Evaluarea Naţională 2022. Notele şi mediile elevilor, pe județe
„Așteptăm introducerea digitalizării în școli” - Sorin Cîmpeanu

Astăzi,  23 iunie 2022, au fost publicate notele şi mediile elevilor, pe județe, la Evaluarea Naţională, rezultatele înainte de contestații. Conform ministrului Cîmpeanu, rata de promovabilitate de anul acesta este una extrem de mică. Procentul enunțat în această dimineață de ministru este, în opinia sa, efectul celor doi ani de predare online.

„Așteptăm introducerea digitalizării în școli”

În această dimineață, concomintent, au fost publicate notele şi mediile elevilor, pe județe, la Evaluarea Naţională, și Sorin Cîmpeanu a susținut o conferință de presă pe această temă. Deși au fost multe inadvertențe de organizare și de date oficiale, examenele au fost susținute în toată țara. Numai că, și aici apare marea problemă, promovabilitatea anului 2022 este extrem de mică.

„Am anunțat de la începutul anului tematica examenelor, am scos tot ce a fost în timpul online. Nu elevii sunt cei care trebuie să plătească toate disfuncționalitățile.

Trebuie să acoperim golurile, elevii au reușit să se pregătească, în ciuda lipsurilor”, a mărturisit Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței de presă.

Astăzi au fost afișate notele şi mediile elevilor, pe județe

Tot astăzi, în conferința de presă, s-au adus în discuție și procentele de promovabilitate pe județe. Datele anunțate de Sorin Cîmpeanu vorbesc de județe unde rata este cea mai mică din ultimii 5 ani, amintind de județele Cluj și Teleorman.

„82,3% dintre elevi au obţinut medii peste 5 anul acesta. Evaluarea Naţională a fost mai bine organizată decât în anii precedenţi, asta e clar. Tetelorman este judeţul cu cele mai puţine medii peste 5, în timp ce Clujul este judeţul cu cele mai multe. La sate, calitatea invatatamatnului este slabă, din păcate

(..) Dacă ne referim la județe, avem absolut toate județele României cu o medie de peste 5 într-o proporție de peste 70%. Cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut0o județul Teleorman, de 71,8%.

Lista județelor pentru Evaluarea Națională