22 iun. 2021 | 08:30

Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu, vești proaste pentru elevii din clasa a opta: „Rezultatele vor fi afectate de caracterul atipic al acestui an”

News
Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu, vești proaste pentru elevii din clasa a opta:
Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Ministrul Educației și-a exprimat luni seară grija față de rezultatele pe care elevii de clasa a opta le vor avea la Evaluarea Națională din acest an. Motivul principal de îngrijorare îl reprezintă modul în care școala online s-a desfășurat în perioada pandemiei de Covid-19.

Care sunt rezultatele așteptate de oficiali

Sorin Cîmpeanu s-a arătat sceptic cu privire la modul în care se vor desfășura elevii claselor a opta la examenele pe care le vor susține în cadrul Evaluării Naționale. În ciuda rezultatelor bune obțiute la simulări, acesta se teme că situația va fi una mai puțin fericită la examenul oficial.

”Simularea (Evaluării Naţionale – n.r) a avut rezultate extraordinar de bune, am avut 65,6% elevii care au reuit să promoveze în comparaţie cu un nivel de până la 40% în anii anteriori, care nu au fost ani afectaţi de pandemie.

Acesta este un motiv de optimism. Pe de altă parte, este şi o îngrijorare cu privire la modul în care elevii vor reuşi şi pe parcursul examenului de Evaluare Naţională propriu-zis să depăşească dificultăţile pe care le-au avut pe perioada crizei sanitare”, a declarat, luni seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat faptul că această generație este prima care a început școala primară cu clasa zero, motiv cu atât mai întemeiat de a-și exprima optimismul cu privire la reușitele școlare ale acestora pentru, putând analiza un posibil avantaj al acestui nou model școlar.

Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu susține că nu va putea exista o analiză clară a elevului de azi și a celui de acum nouă ani, având în vedere efectele pandemiei asupra sistemului de învățământ.

”Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ pentru a face o comparaţie între profilul proiectat al a absolventului de gimnaziu, în urmă cu 9 ani, şi profilul realizat în acest moment. Rezultatele vor fi afectate de caracterul complet atipic al acestui an”, a adăugat ministrul Educației.

Cum vor avea loc examenele

Minstrul Educației a explicat, de asemenea, că subiectele Evaluării Naționale, care încep astăzi, vor avea aceeași structură ca testele PISA, sub formă de broșuri de zece pagini. Elevii vor avea la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor două ore, iar alte 15 minute vor fi alocate completării și lipirii colțului broșurii.

Sorin Cîmpeanu și-a exprimat optimismul cu privire la prezența elevilor la Evaluarea Națională, dorindu-și ca numărul acestora să fie cât mai aproape de cel anunțat.

”Pe de altă parte, sperăm ca numărul celor care se vor prezenta la examen să fie cât mai aproape de cei 131.177 de elevi încrişi, pentru că, altfel, ar însemna că, deşi sunt elevi care ar fi putut să susţină examenul de evaluare naţională, nu s-au prezentat, deci ar fi un interes scăzut pentru finalizarea şcolii”, a adăugat Cîmpeanu.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
EVZ.ro
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Cine sunt echipele calificate în marea finală de la Asia Express. Dezvăluiri de senzație
Redactia.ro
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Wow, ce schimbare!! Johnny Depp s-a tuns și a slăbit! Cum arată actorul, la aproape 61 de ani / FOTO
Unica.ro
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Capital.ro
Avertizare meteo ANM. Zonele afectate de codul galben de frig, ploi și vijelii
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
VOUCHERE de 200 de euro. Cererile se depun până pe 20 mai
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro