Evaluarea Națională 2020. Care au fost subiectele care i-au pus în dificultate pe elevi la matematică
Absolvenții claselor a VIII-a au susținut astăzi proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2020. Subiectele pregătite nu au inclus materia din semestrul al doilea. Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la matematică pentru Evaluarea Națională 2020, sub forma unor teste de antrenament, în vederea pregătirii pentru examen.
Update: Astăzi este a doua zi de Evaluare Națională, proba fiind cea de matematică. Dacă e să ne luăm după tradiția din anii trecuți, și după o analiză a subiectelor, deja publicate în mediul online, primul subiect de la examenul la matematică este cel pentru nota minimă, nota cinci. Cel de-al doilea este pentru a îmbunătății coeficientul și de a duce nota undeva spre șapte sau opt, și, tradiția anilor trecuți ne-a învățat că al treilea subiect, anul acesta format din două probleme de geometrie, fiecare având câte trei subpuncte, este cel mai greu subiect și, de altfel, cel care poate duce coeficientul spre nota maximă, și anume nota 10.
Evaluarea Națională 2020. Care au fost subiectele care i-au pus în dificultate pe elevi la matematică
Joi, 18 iunie 2020, Evaluarea Națională continuă cu proba la limba maternă. Rezultatele de la examen se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.
Elevilor le-a fost permis accesul în sala de examen până cel târziu la ora 8:30, iar plicurile sigilate, în care se aflau subiectele au fost deschise la ora 9:00. Elevii au avut la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva subiectele. Ei au avut posibilitatea de a începe rezolvarea subiectelor în ordinea dorită.
Redactarea lucrărilor scrise
Pentru a redacta lucrările, elevii au avut voie să scrie cu pix sau stilou de culoare albastră. Orice greșeală a acestora a putut fi corectată fiind tăiat rândul sau pasajul greși cu o linie orizontală.
Elevilor le-a fost interzis să folosească mijloace electronice de calcul pentru rezolvarea subiectelor, însă, ei au avut voie să pătrundă în sala de examen cu trusă geometrică, creion și radieră, rechizite care i-au ajutat în efectuarea schemelor și a figurilor geometrice.
Elevii înscriși la Evaluarea Națională 2020
La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu au putut participa din motive medicale la probele care au început luni. Această sesiune va avea loc peste două săptămâni.
Subiectele la matematică și baremul au fost publicate de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, la ora 15.00.
Evaluarea lucrărilor
Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborat în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.
În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.
Despre Evaluarea Națională
Potrivit Metodologiei de organizare a Evaluării naționale din 2011, în vigoare și anul acesta, Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a pentru evaluarea „externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”.
Evaluarea Națională s-a desfășurat în fiecare an, într-o singură sesiune, anul acesta fiind primul an în care va mai fi o sesiune a acestui examen. Examenele evaluării trebuie să aibă note de trecere, pentru că notele obținute de elevi contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII).