29 sept. 2024 | 15:22

Evacuări în 23 de localități din Galați. Risc major de inundații: „Trebuie să prevenim pierderi tragice”

Știri generale
Evacuări în 23 de localități din Galați. Risc major de inundații: „Trebuie să prevenim pierderi tragice”
Evacuări in 23 de localitati din Galati

În urma noilor avertizări hidrometeorologice, autoritățile din județul Galați au decis evacuarea preventivă a locuitorilor din 23 de localități. Riscul de inundații este major, iar măsurile de siguranță au fost luate pentru a preveni tragedii umane, după recentele inundații catastrofale. Județul Galați se află sub avertizare cod portocaliu, iar precipitațiile pot ajunge la 100 l/mp.

Măsuri preventive și evacuări masive în județul Galați

După o ședință de urgență organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la care au participat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, șeful DSU Raed Arafat și colonelul Florea Constantin, autoritățile au stabilit un set de măsuri pentru gestionarea viiturilor așteptate.

S-a decis evacuarea preventivă în 23 de localități din județul Galați, printre care Băneasa, Pechea, Berești și Târgu Bujor, unde riscul de inundații este cel mai mare.

”Nu rămâne nimeni în zonele de risc. Toți primarii care au zone de risc trebuie să evacueze oamenii de acolo! Prioritatea zero este să protejăm viețile omenești și să prevenim pierderi tragice!”, a transmis Consiliul Județean Galați, potrivit Viața Liberă.

Lucrări de consolidare și suspendarea cursurilor

În paralel, DSU a dispus consolidarea digurilor cu saci de nisip în zonele critice din Galați și Vaslui, unde precipitațiile abundente din ultimele zile au colmatat cursurile de apă.

De asemenea, s-a luat decizia de a suspenda cursurile în zeci de școli din 22 de localități afectate, printre care Corod, Valea Mărului, Slobozia Conachi și Berești. Autoritățile locale vor continua să monitorizeze cursurile de apă și să intervină rapid în zonele vulnerabile.

Citește și Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, avertisment pentru șoferi. Pericol de acvaplanare pe autostrada A1!

Evacuările continuă în Slobozia Conachi

La Slobozia Conachi, una dintre cele mai afectate localități, evacuările au început deja. Pompierii, militarii și jandarmii sunt mobilizați pentru a ajuta persoanele vulnerabile, în special pe cei cu dizabilități și familiile cu copii.

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a subliniat importanța colaborării cetățenilor cu autoritățile și a făcut apel la toți locuitorii din zonele de risc să urmeze instrucțiunile de evacuare.

”Protejarea vieților este prioritatea noastră absolută. Fac apel la toți cetățenii să colaboreze cu autoritățile, să respecte indicațiile primite și să fie pregătiți pentru evacuare”, a spus prefectul.

În fața pericolului iminent, autoritățile sunt pregătite să intervină pentru a preveni orice pierdere umană, continuând măsurile de protecție și intervenție în zonele afectate.

Citește și Traseul în timp real al ciclonului Ashley în România. Zonele spre care se îndreaptă acum megafurtuna!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Orașul din România de unde pleacă toți locuitorii. Zona este superbă, cândva era un important centru industrial, însă oamenii nu mai vor să locuiască aici
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Simona Gherghe, întâlnire de gradul 0 pe plajă. Cu ce star s-a pozat prezentatoarea
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
BANI mai MULȚI LA PENSIE! CE ADEVERINȚE trebuie DEPUSE de FAPT
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezonul 6. Cum arată acum și cu se ocupă Cristina Nimereală, fosta concurentă Insula Iubirii. E de nerecunoscut
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro