Tot ce trebuie să știi despre Eugen Nicolicea, omul ales de Dragnea să „repare” ce nu a reușit Toader

de: Ciprian Ioana
17 04. 2019

Tudorel Toader nu a respectat ordinele primite de la partid, așa că i-a fost retras sprijinul politic. Locul lui ar putea fi luat de Eugen Nicolicea.

Lucrurile păreau tensionate înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD de miercuri, dar au fost, până la urmă, tranșate. Și au fost tranșate, la prima vedere, în favoarea lui Liviu Dragnea.

Existau zvonuri că premierul Viorica Dăncilă nu o să-l lase din brațe pe Tudorel Toader, cel de la care se aștepta modificarea Codurilor Penale prin ordonanțe de urgență. Și, totuși, Liviu Dragnea a marcat încă o victorie.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost aproape unanim și se pare că pentru “exmatricularea” lui Tudorel Toader a votat inclusiv Viorica Dăncilă.

Acum, la Ministerul Justiției ar putea ajunge Eugen Nicolicea. Decizia este încă la președintele Klaus Iohannis care e așteptat să spună dacă acceptă sau nu această nominalizare.

Între timp, trebuie să mai vină și o demisie din partea lui Tudorel Toader, pentru ca lucrurile să intre în procedura legală. Iar premierul Dăncilă spera ca această demitere a lui Toader să fie dublată și de o demisie.

Lucrurile par aranjate în partid. Dar oare așa să fie?

Cine este Eugen Nicolicea, omul de la care Dragnea așteaptă multe

Întrebat, imediat după ședința CEx, dacă lui Nicolicea i s-au trasat ordine de la partid privind adoptarea unor ordonanțe de urgență pe tema Codurilor Penale, Dragnea s-a repliat. Și a oferit un răspuns evaziv.

“Nu, nu va avea sarcini de la partid. Noul ministru al Justiției, dacă va fi numit de Iohannis, trebuie să deblocheze actele normative de la ministerul Justiției care țin de aplicarea programului de guvernare. Că aceste blocaje au fost din vina lui Toader sau nu, nu avem cum să știm. Și noul ministru va trebui să se preocupe de starea bună a Justiției din România”.

Liviu Dragnea, președintele PSD

Liviu Dragnea știe foarte bine că lui Eugen Nicolicea nu trebuie să-i fie trasate sarcini de la partid. Nici nu se va obosi în acest sens.

  • Citește continuarea AICI