Eşti un geniu dacă reuşeşti să vezi şarpele ascuns în nisip. Deşertul poate fi înşelător!

de: Ioana Bucur
22 05. 2024

O imagine ce pare, la prima vedere, una banală, a devenit una dintre cele mai populare provocări pentru internauți. Zi de zi, oameni din aproape toate colțurile lumii sunt convinși că pot da răspunsul corect, doar să realizeze că, de fapt, nu este deloc simplu de deslușit acest mister. Privește cu atenție, poți să vezi șarpele ascuns în nisip în mai puțin de șapte secunde?

O nouă provocare virală

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni aleg să se relaxeze într-un mod inedit, îmbinând  utilul cu plăcutul. Rezolvarea testelor de IQ ne pune la grea încercare logica, atenția la detalii, gândirea creativă, viteza de reacție și este și un antrenament bun pentru creier.

Specialiștii au demonstrat, prin intermediul studiilor, că aceste puzzle-uri îmbunătățesc funcția cognitivă.

Găsește șarpele ascuns în mai puțin de șapte secunde

Aceste teste stimulează zonele creierului responsabile de memoria vizuală și inteligența și sunt, de asemenea, folosite ca instrumente simple pentru a testa capacitatea sistemului nostru vizual de a observa lucrurile din jurul nostru.

Așadar, când te simți pregătit, setează cronometrul la șapte secunde, apasă Start și analizează cu atenție imaginea. Încearcă să găsești șarpele ascuns în nisip înainte ca timpul să expire.

Te-ar putea interesa și: Chiar și cei mai inteligenți nu reușesc să găsească greșeala din acest test IQ. Concentrează-te și fii un geniu!

Rezolvare

De cele mai multe ori, iluziile optice sunt imagini înșelătoare create în așa fel încât să manipuleze, să păcălească creierul uman prin schimbarea modului în care se percepe adâncimea, mișcarea, culoarea, dimensiunile sau forma.

Rezolvare: Dacă au trecut cele șapte secunde înainte să poți să observi șarpele camuflat în imagine, îl poți vedea mai bine în ultima poză din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Par identice, dar nu sunt deloc așa! Găsește toate diferențele dintre cele două imagini. Ai IQ de geniu dacă le vezi în 10 secunde