Ești un geniu dacă depistezi trifoiul cu patru foi în doar 5 secunde. Doar 1% dintre internauți au găsit soluția

de: Ioana Bucur
19 06. 2023

Un test dificil, ce pune la grea încercare atenția la detalii și viteza de reacție a celor care acceptă provocarea, face furori în mediul online. Cei care au creat această iluzie optică au dezvăluit că doar 1% dintre internauții care au încercat să găsească soluția au reușit să o facă în intervalul de timp dat. Crezi că poți să depistezi trifoiul cu patru foi în doar cinci secunde?

Un nou test face furori în mediul online

Testele de atenție, sau de IQ cum mai sunt numite, câștigă tot mai mulți fani în mediul online, în ultima vreme. Internauți din aproape toate colțurile lumii acceptă provocarea și încearcă să le rezolve în intervalul de timp stabilit de cei care le-au creat. Au devenit rapid un mod plăcut de a petrece timpul liber, dar sunt și un antrenament excelent pentru creier. Cele mai multe dintre ele sunt făcute în așa fel încât să ne pună la încercare logica, puterea de concentrare, imaginația, atenția la detalii și viteza de reacție.

Ai tot auzit de ele, dar te-ai întrebat vreodată ce sunt, de fapt, iluziile optice? În această categorie intră imaginile ce au fost create în așa fel încât să ne atragă atenția și să reușească să ne păcălească privirea. Puzzle-urile de acest fel au fost folosite întâia oară acum mai bine de un secol, fiind utilizate la acea vreme, dar și acum, de specialiștii din domeniul psihologiei pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Testul de atenție pentru oamenii cu IQ ridicat. Găsești toate diferențele din imagini în doar 20 de secunde?

Crezi că poți să depistezi trifoiul cu patru foi în doar 5 secunde?

Prima imagine din galeria foto de mai sus poate fi încadrată în această categorie. A fost concepută în așa fel încât doar cei cu o mare atenție la detalii și o viteză de reacție bine antrenată să poate identifica, în intervalul de timp dat, elementul ascuns.

Crezi că poți să depistezi trifoiul cu patru foi în doar 5 secunde? Setează cronometrul și, când te simți pregătit, apasă Start. După ce vor trece cele cinci secunde, îți vei putea verifica răspunsul în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Testul de atenție care arată cât de perspicace ești. Găsești umbrelele identice în 15 secunde?