Este oficial. Veste importantă despre viitorul Laurei Codruța Kovesi. Ce se întâmplă cu funcția de procuror-șef european

Primele declarații ale Laurei Codruța Kovesi după ce a învins statul român. ”Mi-e dor de DNA”

Este oficial! Evenimentele pline de emoții de care a avut parte Laura Codruța Kovesi în ultima vreme sunt pe cale să se termine. S-a decis într-un final soarta fostei șefe DNA. Ce se va întâmpla cu funcția de procuror-șef european?

Veste importantă pentru Laura Codruța Kovesi! Ce se întâmplă cu funcția de procuror-șef european

Vești noi despre funcția mult discutată de procuror-șef european! Președintele Parlamentului European, alături de ministrul pentru afaceri europene al Finalandei, au semnat decizia prin care Laura Codruța Kovesi devine oficial procuror-șef al Parchetului European.După decizia de numire a procurorului șef european al Parchetului European, David Sassoli, președintele PE și Tytti Tuppurainen, ministrul finlandez pentru afaceri europene, au semnat noul regulament în Parlamentul European de la Strasbourg”, se arată într-un mesaj al Parlamentului European care însoțește clipul video al ceremoniei de semnare, informează Calea Europeană.

„Consiliul (UE – n.red.) a convenit astăzi (luni – n.red.) numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru a fi primul procuror şef european. Numirea trebuie acum confirmată şi de Parlamentul European”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul UE. Fosta șefă DNA nu va trece direct la muncă după ce-și va relua funcția, ci va trebui să pună pe picioare instituția, devenind complet funcțională în luna noiembrie a lui 2020.

Vești noi despre funcția de procuror-șef european. Ce se întâmplă cu Laura Codruța Kovesi?
Vești noi despre funcția de procuror-șef european. Ce se întâmplă cu Laura Codruța Kovesi?

„Lupta împotriva fraudei şi corupţiei”

„Am hotărât împreună cu preşedintele parlamentului şi cu preşedinţii celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca şefă a Parchetului European după ce şi Consiliul a convenit să o susţină. Este un moment important şi simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei şi corupţiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii şapte ani. Felicitări, Laura Codruţa Kovesi! Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) şi sunt sigur că o vei face cu competenţă şi cu responsabilitate”
Dacian Cioloş

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI