Este oficial! Ajutor de 2.000 de lei din partea statului pentru viitoarele mămici. Gabriela Firea, despre cele două condiții care trebuie îndeplinite

Este oficial! Ajutor de 2.000 de lei din partea statului pentru viitoarele mămici. Gabriela Firea, despre cele două condiții care trebuie îndeplinite
Gabriela Firea, ministrul Familiei

Gabriela Firea a anunțat, vineri dimineață, votarea unui proiect de lege care acordă susținere pentru viitoarele mămici. Astfel, femeile care fac parte din categoriile vulnerabile, cât și bebelușii lor, vor primi din partea statului tichete sociale în valoare de 2000 de lei. Află cum poate fi folosit acest ajutor financiar, atât de important pentru persoanele aflate în dificultate.

Gabriela Firea susține mămicile și bebelușii din familii vulnerabile

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat astăzi o veste excelentă pentru mii de familii din România. Este vorba despre un proiect de lege care vizează susținerea mămicilor cu bebeluși de până în trei luni, care fac parte din familii vulnerabile. Astfel, femeile care se află în situații de risc vor primi din partea statului tichete sociale în valoare de 2.000 de lei, o sumă pe care acestea vor putea să o folosească pentru a le cumpăra bebelușilor produse de igienă și medicale, dar și de consiliere parentală.

Mai exact, este vorba despre proiectul guvernamental de sprijin pentru mame„Trusou nou-născut”, propus de Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene şi actual secretar de stat în Guvern și susținut de ministrul Familiei, Gabriela Firea.

”Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar. Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame.

Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

Cum pot intra mămicile în posesia tichetelor sociale

În continuare, Gabriela Firea a oferit detalii despre obiectele care pot fi achiziționate cu ajutorul tichetelor sociale, dar și cum pot intra viitoarele mămici în posesia acestui ajutor. Mai exact, acestea trebuie să se prezinte cu actele necesare la primăriile de care aparțin, iar pe baza documentelor depuse, dacă acestea corespund cerințelor proiectului de lege, suma stabilită va fi primită sub forma unor tichete sociale.

Gabriela Firea a profitat de această ocazie pentru a oferi mulțumiri ministrului Muncii, care a inițiat proiectul de lege privind venitul minim de incluziune, primind și acesta un vot pozitiv din partea Guvernului.

„Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou.

Toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, care au o situație materială deficitară să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei.

Un vot pozitiv a fost acordat și proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune. Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această inițiativă.

Practic, se ajustează calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar”, a transmis Gabriela Firea.