Epidemiologul Molnar Geza, anunțul care sperie toți românii. Asimptomaticii, un pericol pentru toată lumea: „Începem să ajungem la vârf”

Epidemiologul Molnar Geza, anunțul care sperie toți românii. Asimptomaticii, un pericol pentru toată lumea: „Începem să ajungem la vârf”
Epidemiologul Molnar Geza, anunțul care sperie românii. În ce perioade pot transmite asimptomaticii noul coronavirus

Medicul epidemiolog Geza Molnar vine cu vești bune și mai puțin bune pentru români. Acesta a dezvăluit în ce perioadă vom asista la o scădere a numărului de cazuri, dar și o revenire a acestora în sezonul rece, cel al gripelor și al virozelor.

Când va scădea numărul de îmbolnăviri în România

Reputatul medic afirmă că potrivit statisticilor, în următoarele două, trei săptămâni ar trebui să asistăm la o scădere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Această perioadă ar dura în jur de 30, 35 de zile, dar nu presupune dispariția virusului, ci a efectelor epidemiologice devastatoare din județele cu un număr concentrat de cazuri.

Începem să ajungem la vârf. După două, trei săptămâni trebuie în mod biologic să urmeze începere descreșterii morbidității care va avea o durată probabilă de 30, 35 de zile, în descreștere, nu cu dispariția virusului, ci cu dispariția stărilor epidemice din diferite județe.

Atât la Brșov, cât și la Prahova, Dâmbovița situația a cam fost scăpată din mână. Pentru că nu se poate să avem o creștere atât de bruscă la niște județe și la niște populații la care creșterea durează deja de 3 săptămâni, a declarat acesta pentru Digi24.

Cele trei perioade de transmitere a noului coronavirus de la asimptomatici

Potrivit renumitului epidemiolog, persoanele asimptomatice au un rol extrem de important în transmiterea comunitară a virusului. Potrivit afirmațiilor sale, perioada de transmitere a fost împărțită în trei etape.
Astfel, în primele trei patru zile de la infectare, riscul de transmitere este destul de mic.

Începând cu a patra și până în a opta a noua zi, transmiterea devine puternică, virusul având suficient timp să se multiplice în cavitatea oro-faringiană, iar mai apoi să transmit și către cei cu care persoanele infectate intră în contact.

Medicul a subliniat că în ciuda multiplicării virusului, acesta devine periculos, dar nu vor exista acele simptome grele pentru care pacientul să meargă la spital. Rata de transmisibilitate scade semnificativ după 10 zile de la infectare, dar chiar și așa este recomandat ca asimptomaticii să rămână izolați la domiciliu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI