Epidemiologul Emilian Popovici, semnal de alarmă după infectarea cu Covid-19. Cu ce probleme de sănătate se confruntă
Dr. Emilian Popovici, Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medic primar epidemiolog, conferențiar universitar, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, a transmis un mesaj de avertizare pe Facebook cu privire la infecția cu Covid-19. Specialistul se află în a zecea zi de boală, motiv de îngrijorare din cauza simptomelor pe care le resimte.
„Infecția cu Covid-19 nu este o boală de făcut, indiferent de variantă”
Medicul epidemiolog, Emilian Popovici, recent trecut prin infecția de Covid-19, a povestit simptomele pe care le-a avut, dar și cele care încă mai persistă în a zecea zi de la infectare.
Potrivit medicului, în primele cinci zile, starea acestuia a fost una destul de gravă, cu simptome specifice, iar ulterior, s-a instalat o oboseală care încă mai persistă și în a zecea zi. Mai mult, epidemiologul susține că această stare resimțită în prezent seamănă cu simptomatogia resimțită în copilărie, atunci când s-a confruntat cu o variantă de hepatită.
Emilian Popovici le dă asigurări cetățenilor cu privire la gravitatea bolii, indiferent de varianta care generează infecția, astfel că cel mai bun lucru este evitarea infectării cu Covid-19.
„Sunt în a 10-a zi de la apariția primelor simptome și aș putea să spun că m-am vindecat dacă nu aș fi obosit, foarte obosit. În primele 5 zile m-am confruntat cu febră, tuse, dureri în gât, insomnie, extrasistole, rinoree iar din ziua a 6-a acestea s-au remis, dar a rămas prezentă oboseala așa cum îmi aduc aminte că am resimțit-o când copil fiind, am trecut prin hepatită sau mononucleoză infecțioasă.
Credeți-mă că, infecția cu SARS CoV 2 nu e o boală de făcut, indiferent de varianta sau subvarianta virală circulantă. Nu așteptați ca autoritățile să vă spună sau să nu vă spună ce aveți de făcut”, a transmis medicul.
„Se pot petrece vacanțe și respectând măsurile de protecție”
În continuare, Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie atrage atenția asupra modului în care cetățenii își pot trăi viața cât mai aproape de normalitate, dar în același timp, protejându-se. Mai mult, acesta face îndemn la o protecție din propriie inițiativă, neașteptând restricții sau relaxări din partea autorităților.
„Virusul ăsta nu așteaptă ca să infecteze după vreo aprobare de la autorități! Dacă vreți să vă păziți sănătatea si să nu pierdeți zile, săptămâni, luni sau chiar mai mult din viața voastră purtați masca în spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun, în spațiile exterioare foarte aglomerate, respectați normele de igiena a mîinilor, distanțați-vă față de persoanele care prezintă semne de boală și evitați contactul cu alte persoane dacă voi prezentați simptome chiar și în stadiu incipient!
Păziți-vă pe voi și păziți-i pe cei din jurul vostru! Se pot petrece vacanțele și respectând măsurile de mai sus și cu siguranță că se pot petrece vacanțele cât timp sunteți sănătoși ! Odată bolnavi mă îndoiesc că va mai putea fi vorba de vacanță. Să auzim de mai bine și să fiți sănătoși!”, a fost mesajul postat de medic.