Emoționant! Asistentele eroine de la Spitalul „Victor Babeș” au transmis cel mai frumos mesaj de mulțumire colegilor

Într-o perioadă atât de greu încercată pentru toți românii, medicii și asistentele din prima linie par sa fi ajuns la capătul puterilor. Numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cresc prea repede pentru ca ei, eroii în halate albe din spatele frontului, să poată ține pasul. Cu toate acestea, câteva asistente de la secția de pneumologie a Spitalului „Victor Babeș” din București au transmis un mesaj video extrem de emoționant către medici și restul cetățenilor.

Mulțumiri pe ritmuri de dans

Una dintre asistentele secției de Pneumologie ale Spitalului „Victor Babeș” a publicat pe Facebook un filmuleț în care apare împreună cu mai multe colege pe ritmuri de dans. Depășite de muncă și stres, dar niște luptătoare din fire, eroinele noastre s-au gândit la un mod original de a le mulțumi doctorilor din prima linie pentru toată implicarea și dăruirea de care dau dovadă. Acestea au dansat pe melodia în spaniolă „Resistiré”, care a devenit imn internațional pentru carantină, aceeași melodie fiind cântată și de cadrele medicale din Spania, dar și din alte țări.

Dana Matei a publicat filmulețul de mai jos pe contul său de Facebook, iar în scurt timp acesta a devenit viral. Zeci de mii de români au apreciat și au distribuit mesajul motivațional pe care cei din spitale ni-l trimit: Ei vor rezista pentru noi, iar datoria noastră este să rămânem în casă pentru a le ușura munca.

Super eroii de la Spitalul Dr. Victor Babes BUCUREȘTI, Sectia Pneumologie 1, linia 1!! Noi stăm la muncă pentru voi, voi stați acasă pentru noi!!„, a fost mesajul care a însoțit clipul pe pagina de Facebook.

Super eroii de la Sp. Cl. Dr. Victor Babes BUCURESTI, Sectia Pneumologie 1, linia 1!!Noi stam la munca pentru voi, voi stati acasa pentru noi!!????❤❤❤??‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Publicată de Dana Matei pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

„Resistiré 2020”, imnul carantinei lansat de 30 de artiști spanioli

Imnul carantinei are o poveste emoționantă. Un număr impresionant de artiști spanioli s-a decis să-și unească forțele și să realizeze un imn care să motiveze milioanele de oameni care se află în cele mai grele condiții, fie izolați la domiciliu din cauza noului tip de coronavirus, fie în carantină sau, în cel mai rău caz, în spitale, luptându-se cu viața lor sau a semenilor. Imnul „Resistiré 2020” este un remake al unui cântec celebru lansat în anul 1987 de Dúo Dinámico care poartă același nume. La crearea lui au participat 30 de artiști spanioli care au oferit lumii o șansă de izbândă, dar și o forță mânată de același scop: triumful în fața virusului ucigaș.

Astfel, artiști celebri precum Alex Ubago, Andrés Suárez, Álvaro Soler, Blas Cantó, Carlos Baute, Conchita, David Bisbal, David Otero, David Summers, Despistaos, Diana Navarro, Dvicio, Efecto Mariposa, Efecto Pasillo, Ele, Georgina, India, Jose Mercé, Josemi Carmona, Manuel Carrasco, Melendi, Mikel Erentxun, Nil Moliner, Pastora Soler, Pedro Guerra, Pitingo, Rosana, Rozalén, Rulo, Sofía Ellar și Vanesa Martín au scris versurile piesei și au realizat materiale video chiar de la ei de acasă, din izolare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI