Emmanuel Macron, umilit și batjocorit de ruși în direct, la TV. Ce au putut spune despre președintele Franței

de: Rosu Ioana
08 06. 2022

Nu este o noutate faptul că televiziunea publică rusă a promovat chiar de la începutul invadării Ucrainei tot felul de ironii la adresa Occidentului și a țărilor implicate direct în acest conflict. Recent, mass-media rusă pro-Kremlin l-a batjocorit pe Emmanuel Macron, făcând referire la apelurile sale către Vladimir Putin. Henry Sardaryan, un analist politic rus, a descris în special aceste apeluri telefonice drept „Macroning”.

Cum a fost ironizat Emmanuel Macron în fața unei țări întregi

După mai bine de 100 de zile de război în Ucraina, televiziunea rusă își continuă propaganda, atacând acum președintele francez și apelurile sale către Vladimir Putin, în încercarea de a ajunge la un acord de pace. Cea care a surprins momentul total inoportun a fost jurnalista Julia Davis, specializată în analiza tuturor materialelor ce apar la televiziunea rusă, dar și pe rețelele sociale.

Ca și în alte situații similar, postul de televiziune care a găzduit dialogul spumos între moderatori a fost Rossia 1, acolo unde analistul politic Henry Sardarian l-a luat în derâdere, împreună cu Vladimir Soloviov, pe Emmanuel Macron, despre care a râs pe baza insistențelor telefonice, multe și fără rost, către Vladimir Putin.

„Macron a sunat de multe ori. Din fericire, Putin nu a răspuns de fiecare dată. Atunci, a luat medicamente, sperând că va răspunde”, îşi bate joc acesta, provocând amuzamentul persoanelor din platou.

Pentru a adauga puțină sare și piper replicilor, Vladimir Soloviov a adăugat că, pentru a descrie mai bine fenomenul care se petrece cu președintele Franței, rușii au inventat cuvântul „macronită”, care ar însemna că „sună de multe ori, fără motiv”, a adăugat acesta, stârnind un nou val de hohote de râs.

„Fiecare telefon e un test dificil pentru el”

În continuare, analistul politic a ironizat fotografiile pe care Emmanuel Macron le postează alături de anunțurile legate de insuccesele obținute după fiecare discuție îndelungată purtată cu Vladimir Putin.

„Am citit recent că președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a numărat câte ore a petrecut vorbind cu Vladimir Putin la telefon. Înainte de fiecare apel, publică și aceste fotografii, în care suferă atât de mult, că îmi fac griji pentru el” Nu ştiu ce nu e în ordine cu el. Fiecare telefon e un test dificil pentru el. Dă tot ce are”, a adăugat Henry Sardarian.

De altfel, întregul dialog batjocoritor la adresa președintelui francez a pornit de la o discuție legată de lipsa de pregătire profesională a liderilor europeni. Cei doi critici l-au comparat pe Vladimir Putin cu toți președinții tineri și nepregătiți pentru discuții serioase, subliniind că este greu să ajungi la o înțelegere cu aceștia.

„Nu există lideri adevărați în Europa. Este foarte greu să rezistăm, doar comparându-l pe comandantul nostru șef cu liderii europeni, în ceea ce privește experiență, responsabilitate, carismă, ideologie, pregătire profesională. Negociem cu lideri mediocri. Acum 40 de ani, dacă prim-miniștrii europeni ar fi văzut cine le conduce țările, ar fi murit înainte de vremea lor, toți victime ale unui infarct.”,a adăugat Henry Sardarian.

Urmărește momentul discuției dintre cei doi moderatori: