eMAG, investiție de zeci de milioane de euro în România. Anunțul zilei
În 2017 eMAG a investit 63 de milioane EUR în patru direcții principale, pentru a sprijini dezvoltarea rapidă ca hub regional de comerț electronic, în angajați, cu o investiție de 2 milioanede euro, în partea de logistică cu investția ridicată la 10 milioane de euro, în infrastructura de tehnologie , aici investiția fiind de 27 milioane de euro și dezvoltare internațională, acoperind acesată dezvoltare cu o investiție de 24 milioane de euro., iar în 2018, eMAG a investit peste 120 de milioane de euro pe toate palierele, inclusiv investiția în noul centru logistic.
eMAG investeşte 90 de milioane de euro
Au trecut doi ani de la ultima investiție masivă a gigantului în România și, chiar în perioada asta de criză, a reușit să-și mărească volumele de vânzări, prin toată rețeaua pe care o are. Astfel că era de așteptat această nouă mișcare de a investi într-un nou centru logistic. Conform oficialilor eMAG investiția inițială se ridică la 90 de milioane de euro și va construi noul centru pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați. Locația se află în afara Bucureștiului, mai exact pe Autostrada A1, la kilometrul 19.
”Noua infrastructură logistică va contribui masiv la creşterea productivităţii”
Surse din interiorul companiei au declarat că lucrările pentru noul centru logicistic vor începe îna ceastă lună, având ca dead-line de finalizare anul 2022, moment la care să fie funcţionale toate automatizările şi tehnologiile revoluționare propuse de eMAG. Într-un material informativ, publicat de eMAG, oficialii companiei explică rațiunile din spatele acestor investiții masive într-un nou centru logistic și care sunt beneficiiile tehnologice ce vor fi regăsite aici.
„Investiţia în tehnologie pentru infrastructura logistică va contribui masiv la creşterea productivităţii, ceea ce va conduce la preţuri mai bune pentru clienţi. Dacă până acum angajaţii mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluţionar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare – marfa va ajunge automat la angajat.
De asemenea, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului şi a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecărui produs în parte. Viteza de livrare va creşte pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier. În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creşterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi şi alimente. Pentru a stimula şi mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autorităţile locale şi centrale analizează înfiinţarea unui parc industrial, atrăgând astfel noi investitori în zonă, alături de eMAG”, menţionează compania.