Elon Musk, tată în secret cu o angajată de la Neuralink. L-a întrecut la numărul de copii pe Cristi Borcea, dar nu pe Nicolae Guță

de: Beatrice Dumitru
23 06. 2024

Elon Musk mai are un copil cu o angajată de la una dintre companiile sale, Neuralink. Totul s-a petrecut în mare secret și cei doi nu s-au grăbit să anunțe nașterea micuțului. Câți copii are miliardarul? Cert e că l-a întrecut pe Cristi Borcea.

Câți copii are Elon Musk

Cuplul, cunoscut pentru inovația lor în tehnologie și afaceri, a ales să țină la secret sosirea celui mai nou membru al familiei, care s-a născut la începutul acestui an. Este cel de-al treilea copil al lui Elon Musk și al directoarei de la compania sa de cercetare în domeniul neurotehnologiilor, Neuralink, Shivon Zilis. Aceștia mai au o pereche de gemeni, Azure cu Zilis, veniți pe lume în noiembrie 2021, scri Business Insider.

Elon Musk are o familie numeroasă, și chiar dacă nu a dezvăluit numărul total al copiilor săi, public se știe că are 11: cinci, gemeni și tripleți,  cu prima sa sotie, scriitoarea Justine Musk, trei cu muzicianul Grimes si trei cu Zilis.

  • Elon Musk este al doilea cel ami bogat om al planetei, cu o avere de 206 miliarde de dolari.

Scandal după ce i-a cerut unei angajate să aibă copii cu el

Vestea nașterii celui de-al treilea copil făcut cu Shivon Zilis a venit la doar câteva zile după ce presa a scris că sugera că miliardarul a avut relații și cu angajate de la SpaceX. Una dintre ele, care a plecat din companie, a declarat că Musk i-a cerut de mai multe ori să aibă copii cu el. Ea a refuzat si a declarat ulterior ca i s-a refuzat o mărire de salariu, iar în cele din urmă a părăsit compania, dar s-a ales cu o indemnizație consistentă, de peste un milion de dolari.

Elon Musk a vorbit în mod constant despre scăderea ratei natalității, considerând că este mare amenințarela adresa civilizatiei. De asemenea, el a spus ca si-a incurajat prietenii sa aiba mai multi copii.

Într-un interviu, când a fost întrebat despre numărul dorit de copii, proprietarul Tesla a afirmat: „Cât de mulți pot cu care să-mi petrec timpul și să fiu un tată bun”.

Cine este angajata cu care Elon Musk are trei copii

Shivon Zilis, născută în Canada, a obținut în 2008 o diplomă de licență în economie și filozofie la Universitatea Yale, unde a jucat ca portar pentru echipa de hochei pe gheață a prestigioasei universități de învățământ superior, potrivit The Guardian.

Zilis l-a cunoscut pe Musk după ce s-a angajat la OpenAI, compania de cercetări în domeniul inteligenței artificiale pe care miliardarul a înfiițat-o în 2015. Ulterior, acesta a părăsit compania din cauza nemulțumirilor față de direcția în care au luat-o cercetările efectuate la OpenAI.

În 2017, tânăra s-a mutat la Tesla, unde a fost director de proiecte, iar apoi la Neuralink, unde este director de operațiuni și proiecte speciale ale companiei de cercetare în neurotehnologie.