Eliza Iliescu s-a înscris la a doua facultate. Fata Adrianei Iliescu s-a răzgândit, cât va plăti la taxă EXCLUSIV

Eliza Iliescu s-a înscris la a doua facultate. Fata Adrianei Iliescu s-a răzgândit, cât va plăti la taxă EXCLUSIV
Eliza Iliescu s-a înscris la a doua facultate.

Peste doar câteva zile, Eliza Maria Iliescu, fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, va păsi pentru prima oară ca și studentă, treptele Facultății de Litere, din cadrul Universității București. Tânăra își dorește să fie profesoară, la fel ca și  mama sa și, potrivit mărturisirilor făcute în exclusivitate pentru playtech.ro, nu de puține ori cele două au discuții pe teme de literatură.

Eliza Iliescu s-a înscris la a doua facultate

Eliza Maria Iliescu, fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, trece printr-o nouă etapă a vieții sale. Peste doar câteva zile, mai precis pe data de 3 octombrie, ea va începe cursurile a două facultăți, prima pe listă fiind cea de Litere, din cadrul Universității București. Potrivit propriilor mărturisiri făcute pentru playtech.ro, Eliza nu are niciun fel de emoții. Mai mult, abia așteaptă să-și cunoască profesorii și colegii.

„Important e că fac ceea ce-mi doresc, n-am emotii, sunt sigură că mă voi descurca. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, ne-a declarat aceasta.

„ Îmi place și gramatica,  la fel de mult ca literatura”

Tânăra nu ne-a ascuns faptul că dacă va fi nevoie, se va consulta și cu mama sa, și ea fostă profesoară de limba română, așa cum obișnuia să facă și în timpul liceului.

„Probabil mă voi consulta și cu mama, în liceu aveam discuții pe partea de literatură. Îmi place și gramatica, la fel de mult ca literatura”, a adăugat aceasta.

Eliza a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea”, și a avut la bacalaureat o medie de peste 9.50. Aceasta a obținut la limba română, la examenul maturității, nota 9.80.

„N-avem nevoie de ajutorul nimănui”

În cele din urmă, Eliza s-a înscris și la a doua facultate, chiar dacă pentru aceasta va trebui să plătească și taxă. Ea s-a răzgândit însă, și în loc de Filosofie a optat pentru o altă specialitate. Tânăra a precizat că ea și mama sa nu au nevoie de ajutorul nimănui pentru a le putea face în paralel:

„M-am înscris si la a doua facultate, de Științe Umane. Nu avem nevoie de nimic, de niciun ajutor”.

Mandră de performanțele fiicei sale, mama acesteia, Adriana Iliescu, ne mărturisea că  ea va fi cea care o va ajuta să-și plătească a doua facultate, din pensia sa de la Uniunea Scriitorilor.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.

Ce venit lunar are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu a împlinit, 84 de ani, la sfârșitul lunii mai. Ea a devenit mamă la 66 de ani. Ca fost cadru universitar, fosta profesoară de limba și literatura română are o pensie de aproximativ 4000 de lei, căreia i se adaugă însă și o indemnizație de aproximativ 2000 de lei, de la Uniunea Scriitorilor, după cum însăși mărturisea.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mărturisea Adriana Iliescu pentru playtech.ro.