Ce se întâmplă cu elevii români blocați în Sri Lanka din cauza atacurilor teroriste

Autor: Claudiu Surmei - 13:53, 22 apr. 2019
Elevii români din Iași se vor întoarce mai repede în țară

Elevii de la Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași, aflați într-un schimb de experiență în Sri Lanka alături de profesoara lor, vor reveni în România mai repede decât s-a anunțat inițial. Anunțul a fost făcut de primarul Iașiului, Mihai Chirică.

Bilanţul atentatelor teroriste din Sri Lanka este de 290 de morți și 500 de răniți. Atentatele au fost comise de atacatori sinucigași la 6 biserici și hoteluri. În urma atacurilor, în atenția Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au intrat 8 elevi de la Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași, dar și 2 familii de români aflate în vacanță în Sri Lanka.

„Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019. Totodată, membrii Celulei de Criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă”, se arată într-un comunicat de presă emis, duminică, de MAE.

Elevii români se vor întoarce mai repede din Sri Lanka

Primarul Iașiului a anunțat însă, luni, că elevii români blocați în Sri Lanka din cauza atacurilor teroriste se vor întoarce în țară mai repede decât s-a anunțat inițial. Elevii aveau bilete de întoarcere pentru ziua de vineri, 26 aprilie, dar acestea au fost refăcute, astfel că sunt așteptați pe aeroportul Henri Coandă zilele următoare.

„Noi le-am propus să le asigurăm transportul de la Bucureşti la Iaşi, pentru a reintra în rândul familiei. Nu sunt probleme deosebite cu ei, fac parte dintr-un schimb de elevi care se derulează din anul 2016. În 2016 şi în 2018 au fost elevi de la Colegiul din Colombo Sri Lanka în Iaşi, la Colegiul Negruzzi, în 2017 şi în 2019 s-au deplasat elevi de la Colegiul Negruzzi în Sri Lanka. Speranţa noastră este să-i vedem cât mai repede acasă, nu sunt probleme deosebite cu ei”, a declarat Mihai Chirică pentru Mediafax.