Elena Băsescu şi-a schimbat locul de muncă. Fiica fostului preşedinte intră în presă, publicaţia la care va lucra

de: Ioana Bucur
04 01. 2023

Fost model, apoi europarlamentar, Elena Băsescu și-a schimbat locul de muncă. Anul 2023 începe cu o nouă carieră pentru fiica lui Traian Băsescu. Se pare că Eba intră în presă. La ce publicație va lucra și ce va face.

Elena Băsescu are un nou loc de muncă

Primele zile ale anului 2023 au adus o schimbare uriașă în viața Elenei Băsescu. După ce a defilat pe podiumurile de la noi din țară și și-a adăugat în CV un mandat de europarlamentar, fiica cea mică a fostului președinte al României este pregătită pentru o nouă provocare, un alt capitol în viața sa profesională.

Elena Băsescu intră în presă. Potrivit informațiilor publicate de Ziare.com, bruneta va lucra într-o redacție de știri, la Aleph News, trustul deținut de nimeni altul decât Adrian Sîrbu.

Sursa citată precizează că aceasta s-a prezentat deja la noul loc de muncă în cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie 2023. În prezent, este încă în perioada de acomodare. După ce va învăța exact ce presupune activitatea în redacție, Eba va scrie știri în timpul programului de muncă, alături de colegii redactori.

În perioada 2009- 2014, Elena Băsescu a fost europarlamentar. În 2016, la doi ani de la încheierea mandatului, a fost angajată la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale.

La alegerile parlamentare din anul 2020, fiica fostului președinte deschidea lista PMP Constanța a candidaților pentru Camera Deputaților, însă partidul nu a obținut atunci pragul necesar pentru a obține locuri în Parlamentul României.

„Nu mi se pare așa greu”

În declarația de avere pe care a completat-o în 2020, Elena Băsescu a trecut că deținea, la acea vreme, bijuterii și ceasuri în valoare de 40.000 de euro și un BMX X6 fabricat în 2020.

În plus, declara peste 160.000 de euro în conturile bancare. Tot la vremea respectivă, își scria următoarele venituri anuale: 38.868 de lei – indemnizație creștere copil și alocații; 60.000 de lei – pensii alimentare pentru cei trei copii.

Elena Băsescu este o mamă împlinită. Viața ei s-a schimbat complet după venirea pe lume a celor trei copii. Ea îi are pe Anisia și Traian Jr. din mariajul cu Bogdan Ionescu. De asemenea, Eba are și o fetiță din relația cu Cătălin Tomată.

„Nu mi se pare așa greu. Până la urmă, noi femeile suntem făcute să naștem, să aducem viață pe pământ, să-i îngrijim (…) Am fost destul de stricți cu ei. Toată familia.

Cred că nu au făcut ce fac copiii de obicei, haosul acela. Când le-am spus că gata și că este prea multă gălăgie, au înțeles. Și pe tata îl ascultă doar dintr-o privire”, a declarat bruneta în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”.