El este căpitanul erou din Sicilia. A povestit cum a reușit să salveze 15 pasageri de pe iahtul care s-a scufundat și ce s-a întâmplat de fapt

de: Daoud Andra
21 08. 2024

Ies la iveală noi detalii despre naufragiul iahtului de lux, din largul coastei Siciliei. O persoană a murit și șase sunt date dispărute, în timp ce 15 au reușit să se salveze și să ajungă, cu o plută, la o altă ambarcațiune. Căpitanul acesteia din urmă a povestit ce a văzut și cum a reușit să salveze o parte dintre pasageri și membrii echipajului de pe vasul scufundat.

Căpitanul erou care a salvat 15 persoane

Poliția italiană a deschis o anchetă, după ce un iaht cu pânze s-a scufundat în noaptea de duminică spre luni, în largul coastei Siciliei. O furtună puternică a dus la naufragiul bărcii, iar șase persoane au fost date dispărute, în timp ce una a fost găsită moartă. Alte 15 persoane, printre care se numără pasageri și membri ai echipajului, au reușit să se salveze, cu ajutorul unei plute.

Cei 15 au fost luați de o altă ambarcațiune, aflată în apropiere, iar căpitanul acesteia a stat de vorbă cu anchetatorii și cu presa. Karsten Borner a povestit că o tornadă a afectat puternic coasta Siciliei, luni dimineața, iar barca pe care o conducea a fost la un pas să lovească ambarcațiunea de 14 milioane de lire sterline, care s-a scufundat.

Căpitanul a povestit că iahtul Bayesian era ancorat când a început furtuna. La scurt timp după tornadă, a început să se scufunde, fiind inundat. El a spus că a văzut ceva ce semăna cu o rachetă în apă, apoi din ce în ce mai mult fum. La scurt timp, a observat pluta cu cele 15 persoane care au reușit să se salveze la timp.

”Am reușit să menținem nava pe poziție, iar după ce furtuna s-a terminat, am observat că barca din spatele nostru a dispărut. A fost o lumină și am văzut că nava era alături, apoi am văzut doar un triunghi. Totul s-a întâmplat foarte rapid. Apoi, furtuna s-a terminat. Am văzut ceva roșu, așa că prietenul meu și cu mine au mers să vedem ce este și am găsit această plută de salvare, cu 15 oameni în interior”, a povestit căpitanul, potrivit BBC.

Iahtul din Sicilia care s-a scufundat

Continuă operațiunea de căutare

Cele 15 persoane salvate, printre care și un copil de un an, au fost examinate de medici, iar opt dintre ele au avut nevoie de spitalizare. Barca s-a scufundat în apropierea orașului Palermo din Sicilia și avea la bord 22 de persoane, dintre care 10 erau membri ai echipajului și 12 erau pasageri.

Garda de coastă a început imediat căutările victimelor, iar operațiunea a luat amploare. La căutările celor dispăruți participă un elicopter, scafandri și numeroase nave ale autorităților. Căutările au loc în jurul epavei iahtului, care a fost localizată la o adâncime de 50 de metri.