El a fost regele radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Tânărul din imagine a fost unul dintre cele mai cunoscute nume din radioul românesc. Era ascultat de întreaga națiune și iubit pentru talentul de care dădea dovadă ori de câte ori vocea i se auzea pe frecvență. A avut o carieră remarcabilă și a scris istorie.
Marele star radio din România
Tânărul din imagine a scris istorie în lumea radioului românesc. La început a fost profesor de rusă în mediul rural, după care a avut parte de schimbări majore în cariera sa. Vocea lui a ajuns celebră în toată România și era recunoscută de o mulțime de oameni.
În imagine era abia la început de drum, când nu se gândea că va deveni celebru și îndrăgit de o țară întreagă. Era un tânăr cu speranțe, care nu știa cât talent zace în el și că va deveni o personalitate marcantă a jurnalismului românesc.
A fost ambițios de mic și și-a dorit să demonstreze tuturor că poate. La doar 16 ani, după ce a picat treapa la liceu și părinții au decis să nu îl mai ajute, s-a angajat ca ajutor de şofer, pe aeroport. A luat viața în piept și, de atunci, s-au întâmplat numai lucruri bune pentru el.
Este vorba despre Andrei Gheorghe, fostă ersonalitate media, prezentator, realizator de emisiuni de radio și televiziune din România, realizator de filme documentare și de scurt metraj. Dintre toate domeniile de activitate în care s-a remarcat, radioul a fost marea sa pasiune.
Evoluția neştiută a regelui radioului
Inițial, Andrei Gheorghe se îndreaptă către domeniul educației, fiind admis la Institutul Pedagogic din Constanța, specializarea Rusă-Engleză. După absolvire, își îndeplinește serviciul militar la TR, iar apoi își dedică timpul predării limbii ruse în Vlădeni.
Amintirile sătenilor despre el sunt pline de nostalgie și surpriză, descriindu-l ca pe un personaj excentric și carismatic, mereu înconjurat de mister, cu o căciulă mare roșie de vulpe polară și un stil vestimentar neconvențional, cu care reușea să impresioneze.
Cu toate că a absolvit Filologia la Universitatea din București, Andrei își îndreaptă atenția către lumea radioului și a televiziunii. Prima sa implicare în aceste domenii îl poartă către TV Neptun, unde lucrează o perioadă scurtă de timp, însă adevărata sa ascensiune are loc când este contactat de Adrian Sârbu și Florin Călinescu pentru a se alătura Trustului Media Pro.
Aici, devine director general al postului Pro FM București și se remarcă prin emisiunile sale de succes, precum „Midnight Killer” și „13-14”, dar și prin prezența sa captivantă pe micile ecrane, în emisiuni de tip talk-show.
Anul 2002 marchează o schimbare importantă în cariera sa, când se alătură Antenei 1 și realizează emisiunea „Gheorghe”, devenind cunoscut pentru momentul în care a provocat căderea lui Boc, în direct.
Totuși, în 2003, este implicat într-un scandal după ce recunoaște că fumează marijuana, fiind ulterior urmărit penal și chiar arestat pentru deținere ilegală de droguri pentru consum propriu.
Cu toate acestea, Andrei Gheorghe nu renunță și revine pe undele radio în 2005, realizând emisiuni de succes la Radio 21 și Radio Total. Explorează și domeniul cinematografiei, având roluri secundare în filme precum „Amen” (2002) și „Tinerețe fără tinerețe” (2007), dar și în domeniul muzical, colaborând cu trupa Paraziții la albumul lor „Irefutabil”.
Trecerea sa la Realitatea în 2004 și ulterior, în 2008, la Radio Guerrilla, îl aduce din nou în atenția publicului, dar și în mijlocul unor controverse, precum incidentul în care este prins beat la volan și scuipă un polițist, fiind concediat prin SMS de către proprietarul trustului Realitatea, Sorin Ovidiu Vântu.
A avut o viață controversată și la fel a fost și cariera sa. Cu toate acestea, a excelat la capitolul radio și a reușit să se afirme cu talentul său înnăscut.