Edu.ro: titularizare 2019. Lista posturilor scoase la concurs, potrivit Ministerului Educației, pentru examenul din 17 iulie
Edu.ro a dat detalii despre titularizare pe site-ul oficial. Iată lista posturilor scoase la concurs, conform Ministerului Educației. Primul examen vine cu pași repezi, fiind chiar pe 17 iulie.
Edu.ro: titularizare 2019. Lista posturilor scoale la concurs
Edu.ro a oferit detalii despre examenul de titularizare din acest an. Prima probă scrisă este miercuri, 17 iulie, Ministerul Educației a scos la concurs 4.319 posturi pentru angajare pe o perioadă nedeterminată. La examen s-au înscris peste 30.000 de profesori. Întâi de toate, să vedem ce este examenul de titularizare. Acesta reprezintă angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar de învățământ, ce se desfășoară miercuri, 17 iulie. Are loc la mijlocul lunii iulie, la care pot participa cei care au absolvit facultatea, dar și cei care au terminat liceul pedagogic, pentru învățători educatori. Pentru a trece de acest prag, este nevoie ca nota să fie minim 7(șapte) la proba scrisă și la inspecția la clasă în profilul postului. Mai multe detalii aici.
În acest an, Ministerul Educației a scos la examenul de titularizare 4.319 de posturi. Din acest număr, 3.091 sunt școli din mediul urban și 1.228 în mediul rural. Numărul celor înscriși la titularizare este 30.145, iar dintre aceștia 4.901 sunt din promoția 2019. Mai mult, la concurs se pot înscrie și cei care nu au predat niciodată. De menționat este că există o condiție de acces în sistem, anume de obținerea notei 7 la examenul scris. În situația în care nu sunt destule posturi vacante, candidații care au susținut titularizarea pot ocupa un loc de suplinitor, reprezentat de un post pe o perioadă determinată. Condiția pentru a obține, totuși, un post de suplinitor este să obțină minimum nota 5 la proba scrisă.
Desfășurare examen
Candidații înscriși la titularizare trebuie să fie prezenți în sala de examen cel mai devreme la ora 08:00 și cel târziu la ora 09:00. După ce candidații primesc subiectele, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. De subliniat este că timpul standard poate fi depășit cu 1-2 ore numai în cazul candidaților cu anumite deficiențe.