Ed Sheeran, concert la București 2019. Ce se întâmplă acum în culisele evenimentului

de: Alexandra Chivu
28 06. 2019

Ed Sheeran, artistul cu cele mai mari vânzări mondiale în 2017(IFPI), va concerta la București în data de 3 iulie 2019, pe Arena Națională din București. În deschidere vor fi doi dintre cei mai îndrăgiți tineri artiști ai momentului, James Bay și Zara Larsson.

Ed Sheeran, concert  3 iulie 2019, pe Arena Națională din București

Ed Sheeran a inclus România în seria de spectacole care promovează cel de-al treilea album de studio, premiat cu Grammy, numit ”÷”(Divide). Artistul va cânta singur pe scenă, neînsoțit de trupă, dansatori, backing vocals sau orchestră. Sheeran se va baza doar pe chitara sa acustică și pe o pedală looper personalizată.

Ed Sheeran a inclus România în seria de spectacole care promovează cel de-al treilea album de studio

Însă, până atunci, pentru concertul care a adunat peste 50.000 de fani din toate colțurile țării, o echipă formată din 85 de profesioniști, cu ajutorul unui personal tehnic din Capitală de încă 120 de oameni, vor construit în numai patru zile scena, vor ”aranja” sunetul și display-urile de redare video. În total, vor fi aduse 212.000 de kilograme de echipament cu 43 de camioane de producție.

Politica biletelor

De adus în discuție sunt și biletele la concertul lui Ed Sheeran. Acestea se pot achiziționa numai prin intermediul site-urilor oficiale pentru biletele din lista afișată pe Edsheeran.com, pentru a evita eforturile de revânzare neetică a biletelor, prețurile absurde și înșelarea fanilor. Astfel, Ed și echipa sa au hotărât ca biletele să se vândă personalizate cu numele cumpărătorului imprimat pe fiecare bilet.

De menționat este că o persoană poate comanda în numele său maximum 4 bilete, iar la momentul în care se face accesul la spectacol, cel puțin numele de familie imprimat pe bilet trebuie să corespundă cu documentul de identitate prezentat, iar a doua, a treia și a patra persoană pot avea avea acces doar împreună cu persoana posesoare a cărții de identitate. Totodată, la cerere, trebuie prezentată și dovada plății biletelor.