Ea este cea mai puternică femeie din România. Are pe mână multe miliarde, însă puțini români o știu pe Bibiana Dolores Stanciulov

de: Ionuț Vieru
09 07. 2024

Ați auzit vreodată de Bibiana Dolores Stanciulov? Nu este un nume foarte mediatizat, dar este una dintre cele mai de succes femei din România. Cunoscută ca și „mămica” faimosului Magiun de Topoloveni, are milioane de lei în conturi.

Ce avere are Bibiana Dolores Stanciulov

„Mămica” faimosului Magiun de Topoloveni are o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei, în anul 2023. Afacerista a reușit să facă din acest produs unul foarte apreciat și cumpărat, totul cu doar 30 de angajați.

A intrat în afaceri în anul 1993, iar în anul 2001 a cumpărat secţia de magiun care făcea parte din Fabrica de Conserve Topoloveni. Într-un timp foarte scurt de doar un an de zile a reușit să producă 200 de tone din acest produs tradițional. Profitul l-a scos abia în 2009.

„Cumpărasem făbricuţa de magiun şi fructe deshidratate din Topoloveni şi reuşisem să încep să transform „maldărul de fier vechi plin cu pânze de păianjen” într-o formă funcţională, în 2024.

Declicul parfumului irezistibil al magiunului din prune anulase dezamăgirea absolută că urmare a achiziţiei unor utilaje nefuncţionale prezente între pereţi gata să cadă.

Primul premiu întâi de la Uniunea Generală a Industriaşilor Români, decernat în al doilea an după cumpărare, începea să îmi confirme că trebuie să continuu.

Toată munca mea, a Dianei şi a unui colectiv dornic de afirmare – toţi muncitorii erau în şomaj la data la care am cumpărat unitatea – s-a concentrat pe promovarea reţetei de peste un secol a magiunului”, a dezvăluit antreprenoarea conform celor de la Ziarul Financiar.

Secretele femeii de afaceri

Produsul românesc se află în topul produselor naturale. Chiar dacă este mai scump față de altele, nu are zahăr și conservați. Ingredientul de bază este pruna, iar din dulceață nu lipsește nici coaja de prună, deoarece conține nutrienți, fibre și vitamine.

Chiar dacă acum are o carieră și o afacere de succes, Bibiana Dolores Stanciulov mărturisește că lucrurile nu au fost mereu atât de simple. Câteva dintre secretele sale sunt profesionalismul, anduranţa în domeniu, încăpăţânarea de a reuşi, dar şi corectitudiunea faţă de clienţi.

„Magiunul de prune Topoloveni este un tartinat concentrat cu suprafața lucioasă făcut în orașul Topoloveni și satele din jur, din prune de culoare autohtonă, complet coapte, de cea mai bună calitate, care sunt fierte mult timp în faza de concentrare.

Prunele conțin cantități mari de carbohidrați, zahăr natural și vitamina C din cauza coacerii lor. Singurul ingredient din produs este pruna și, deși poate părea că din dulceață lipsesc cojile de prune, acestea sunt încorporate în aceasta pentru a nu pierde nutrienți, fibre și vitamine prețioase.”