Ea este cea mai căutată femeie din lume! Motivul pentru care autoritățile sunt pe urmele ei, cine e Cristiana Barsony-Arcidiacono

de: Andrei Simion
21 09. 2024

Vorbește șapte limbi, deține un doctorat în fizica particulelor, are un apartament în Budapesta decorat cu desene pastelate de nuduri realizate de ea și o carieră care i-a permis să călătorească prin Africa și Europa, implicându-se în activități umanitare, conform Reuters.

Cine este cea mai căutata femeie din lume

Cristiana Barsony-Arcidiacono, în vârstă de 49 de ani, CEO al companiei italo-ungare BAC Consulting, cu sediul în Ungaria, a afirmat că nu a creat pagerele explozive care au provocat moartea a 12 persoane și rănirea a peste 2.000 în Liban în această săptămână.

Din acel moment, ea nu s-a mai arătat în public. Vecinii afirmă că nu au observat-o. Barsony-Arcidiacono nu a răspuns la apelurile și e-mailurile de la Reuters, iar agenția nu a primit nicio reacție în urma vizitei la adresa ei privată din centrul Budapestei.

Apartamentul ei dintr-o clădire veche din Budapesta, unde o ușă către vestibul era deschisă la începutul săptămânii, a fost acum închis. Sâmbătă, guvernul ungar a anunțat că serviciile sale de informații au realizat mai multe interviuri cu Barsony-Arcidiacono în legătură cu exploziile.

După publicarea acestui articol, Reuters a încercat din nou să o contacteze, dar nu a primit răspuns.

Guvernul maghiar a precizat miercuri că BAC Consulting este „o companie comercială de intermediere” care nu deține niciun loc de producție în țară și că pagerele nu au fost niciodată în Ungaria.

Discuțiile cu cunoscuți și foști colegi de muncă conturează imaginea unei femei cu un intelect remarcabil și o carieră caracterizată printr-o serie de locuri de muncă temporare, fără a se stabiliza vreodată complet.

O cunoștință de-a sa, care a solicitat anonimatul, a descris-o ca fiind „binevoitoare, nu de tip business”. Aceasta a menționat că părea a fi o persoană mereu entuziastă în a încerca lucruri noi și ușor influențabilă.

Kilian Kleinschmidt, un fost administrator umanitar al ONU, a fost responsabil pentru angajarea Cristianei Barsony-Arcidiacono în anul 2019. Aceasta a fost adusă să conducă un program de șase luni, finanțat de guvernul olandez, destinat instruirii libienilor aflați în Tunisia în diverse domenii, inclusiv hidroponie, IT și dezvoltarea afacerilor. Cu toate acestea, Kleinschmidt a considerat că angajarea ei a fost o mare „greșeală”.

Motivul pentru care autoritățile sunt pe urmele ei

În urma unor neînțelegeri cu privire la modul în care Barsony-Arcidiacono gestiona personalul, el a decis să o concedieze înainte de expirarea contractului. Această decizie, cu toate că a fost afirmată de Kleinschmidt, nu a putut fi confirmată de Reuters prin verificări independente, lăsând loc unor întrebări legate de circumstanțele exacte care au dus la această separare profesională.

La locuința sa din Budapesta, o poartă exterioară din oțel înconjoară un mic vestibul, unde se pot observa desene nuduri schițate în pasteluri roșii și portocalii, expuse pe pereți. Acest decor sugerează o latură artistică și personală a proprietății.

Când reporterii de la Reuters au vizitat prima dată clădirea miercuri, au observat că o ușă interioară care conducea către apartamentul ei era întredeschisă, sugerând o anumită accesibilitate. Totuși, la întoarcerea lor joi, au constatat că ușa era închisă, iar nimeni nu a răspuns la soneria de la intrare, ceea ce a adăugat un sentiment de mister în jurul absenței sale.

„Era prietenă cu o prietenă a unui membru al consiliului de administraţie şi ne-a contactat în legătură cu un loc de muncă disponibil în 2018. Dar nu a fost niciodată invitată să aplice”, a spus Goodman.

Acel CV a descris-o şi ca fost ”Manager de proiect” la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică în 2008-2009, care a organizat o conferinţă de cercetare nucleară.

AIEA a spus că înregistrările sale indicau că ea a fost stagiară acolo timp de opt luni. Pe site-ul BAC Consulting, care a fost închis la sfârşitul acestei săptămâni, compania a oferit puţine informaţii despre afacerile sale reale în Ungaria. Adresa sa socială este un birou într-o suburbie a Budapestei.

„Sunt un om de ştiinţă care îmi folosesc experienţa foarte diversă pentru a lucra la proiecte interdisciplinare pentru luarea deciziilor strategice (politica privind apa şi clima, investiţii). Cu abilităţi excelente analitice, lingvistice şi interpersonale, îmi place să lucrez şi să conduc într-un mediu multicultural în care diversitatea, integritatea şi umorul sunt apreciate”, a scris Barsony-Arcidiacono în CV-ul ei.”