E oficial! Ce se va întâmpla după relaxarea de Paște. Raed Arafat a făcut anunțul momentului

E oficial! Ce se va întâmpla după relaxarea de Paște. Raed Arafat a făcut anunțul momentului
Raed Arafat, anunț oficial despre relaxarea măsurilor după Paște. Ce urmează să se întâmple?

Cum va sta situația după relaxarea ce se întrevede după sărbătorile de Paște? Raed Arafat vine cu anunțul momentului. Iată mai multe detalii oferite de către secretarul de stat!

Raed Arafat, detalii despre ce se va întâmpla după relaxarea de Paște

Secretarul de stat a intervenit în direct la un post de televiziune pentru a discuta despre măsurile care urmează să se ia după sărbătorile de Paște. Conform acestuia, vaccinarea este oricum soluția din prim-plan care ne va permite revenirea la normalitate, lucru care se întâmplă deja în alte țări care au ajuns  la o rată de vaccinare de peste 30%.

Potrivit ultimelor date, la momentul de față există un procent de 10% în dreptul românilor vaccinați. De altfel, există și un procent considerabil de persoane care s-au vaccinat doar cu o singură doză.

Raed Arafat a declarat că se fac absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare mai mari, astfel că toate posibilitățile sunt la îndemâna tuturor ca să putem ieși odată din această situație.

Oficialul a subliniat încă o dată că cetățenii trebuie încurajați să accepte modalitatea în cauză ca fiind una sigură în drum spre viața normală de care multora ne este dor: „În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați.

Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate.”

„Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate”

„În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză. Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine. Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”
Raed Arafat (Sursa: Antena 3)

  • România – date 3 mai 2021

Cazuri confirmate: 1,058,337
Vindecați: 997,749
Decedați: 28,380
Doze de vaccin: 5,408,309
Imunizați: 2,029,610

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI