„E inadmisibil. Simona nu poate fi atât de tâmpită”. Ion Țiriac, noi dezvăluiri despre cazul de dopaj al campioanei

de: Stan Nicu
28 04. 2023

Ion Țiriac a făcut noi declarații despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „E inadmisibil. Simona nu poate fi atât de tâmpită”.  Simona Halep mai are puțin și face 8 luni de când este suspendată după ce a fost descoperită dopată la US Open. 

Ion Țiriac, dezvăluiri despre cazul de dopaj. „Simona nu poate fi atât de tâmpită…”

Omul de afaceri și fost tenismen Ion Ţiriac o apără pe Simona Halep, care este încă suspendată provizoriu, după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open 2022.

Astfel, la numai o zi distanţă după ce Simona Halep a oferit primul său interviu din ultimele şapte luni, pe tema scandalului de dopaj, fostul preşedinte al FRT cere, la rândul său, ca ITF să adopte măsuri urgente în cazul sportivei din România.

De ce se plânge Simona Halep

În interviul acordat, Simona Halep s-a plâns de tratamentul şefilor de la ITF şi s-a plâns că termenele de judecată au fost amânate de mai multe ori.
În plus, forul internaţional sportiv a respins toate probele puse pe masă de Simona Halep în vârstă de 31 de ani, încă din decembrie 2022. Acum, Ion Ţiriac crede că Simona Halep trebuie să fie reprimită imediat în circuitul WTA.

Simona Halep, oprită să își facă meseria

„Cine o să fie responsabil, dacă cumva Simona Halep nu e vinovată, sau este vinovată indirect, de toate aceste luni în care un profesionist a fost oprit să își facă meseria?”, a declarat, pe un ton nervos, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, pentru sport.ro.

De asemenea, Ion Ţiriac este sigur că Simona Halep s-a contaminat, fără să vrea, cu substanţa Roxadustat. Miliardarul român mai spune că sportiva noastră era mult prea experimentată pentru a apela la astfel de metode pentru a putea juca mai bine.

Când va avea termen Simona Halep

„Pozitiv e pozitiv. Dacă cinci te țin cu gura deschisă și al șaselea îți bagă ceva pe gură, ești pozitiv. Dar ăia sunt criminali și nu poți să fii considerat vinovat. Așa și cu Simona Halep. La 31 de ani, la US Open, unde niciodată nu a fost as, știind că a fost verificată cu trei zile înainte, după meci, după ce iese de pe teren… atât de tâmpită nu poate să fie Simona. Nu doar Simona, care e o fată inteligentă, ci nimeni!”, a mai spus Ion Ţiriac.

Nu în ultimul rând, Simona Halep urmează să fie judecată, cel mai probabil, pe 28 mai, de un tribunal independent de la Londra.