După ce s-au anunțat posibile tăieri ale pensiilor speciale pentru militari, CTP a răbufnit: „Lovitură de stat”

După ce s-au anunțat posibile tăieri ale pensiilor speciale pentru militari, CTP a răbufnit: „Lovitură de stat”
CTP: "Eliminarea pensiilor 'nesimțite' înseamnă o confruntare directă cu armata"

Cristian Tudor Popescu este de părre că pensiile speciale sunt un subiect sensibil pentru partidele politice, care se feresc să le taie sau să facă declarații pe această temă, întrucât 90 la sută din pensiile speciale din România sunt ale militarilor. Gazetarul susține că niciun politician nu se va atinge de aceste pensii de teama unei lovituri de stat.

CTP: „Eliminarea pensiilor ‘nesimțite’ înseamnă o confruntare directă cu armata”

„În răsdiscutatul subiect al pensiilor speciale, nu e vorba de pensii. Nici de contributivitate, nici de plafonare, nici de impozitare.

90% dintre pensiile zise speciale sunt ale militarilor. Deci, despre ce vorbim? Eliminarea pensiilor „nesimțite” înseamnă o confruntare directă cu armata.

Pe care PNL, urmând exemplul PSD din ultimii 30 de ani, nu o va declanșa niciodată. De ce?

Păi, deoarece cu armata poți să dai o lovitură de stat, ca aceea din 22 decembrie 1989, cu civilii, fie și cei de la 10 august, nu poți.

Din 16 decembrie până în 21, unități ale armatei române au tras în manifestanții împotriva regimului Ceaușescu. Din 22 decembrie, au fost împușcați oameni pentru ca uniformele kaki, împreună cu grupul Iliescu, să capete legitimitate de apărători ai țării atacate de „teroriști”.

În urma acestei mascarade sângeroase, armata și-a câștigat privilegiile pe care le are și astăzi.

Privilegii nemeritate. 90% dintre cadrele armatei stau în țară prin birouri și unități militare. Sunt foarte puțini cei care merg în zone de pericol de pe planetă. O fac de bunăvoie și pentru asta primesc niște lefuri bune. Sunt, și ei, niște români care muncesc în străinătate, cu nimic deosebiți de cei care lucrează în construcții, putând fi oricând victime ale accidentelor de șantier”, a scris Cristian Tudor Popescu pe site-ul republica.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI