Drumul unde toți turiștii au interzis să vorbească. Care este motivul neașteptat

Drumul unde toți turiștii au interzis să vorbească. Care este motivul neașteptat
Drumul unde toți turiștii au interzis să vorbească

Drumul unde toți turiștii au interzis să vorbească este un traseu pietonal de pe malul unui lac din zona rurală a Taiwanului. Mai mult decât atât, drumul a fost certificat ca fiind și singurul „traseu liniștit” din întreaga lume. Află și tu mai multe detalii inedite despre traseul special din comitatul Yilan.

Drumul unde toți turiștii au interzis să vorbească

Traseul circular al lacului Cuifeng este primul traseu liniștit din lume și este situat în jurul lacului Cuifeng, între Muntele Taiping și Muntele Dayuan, din comitatul Yilan. Acesta este cel mai mare lac alpin din Taiwan. Traseul este construit pe vechile șine ale unei căi ferate forestiere, la altitudini între 1.900 și 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Traseul șerpuiește printr-o pădure luxuriantă, umedă și acoperită cu mușchi gros, ce acționează ca un strat de spumă naturală care absoarbe sunetul.

Prin urmare, traseul se simte ca o cameră de control audio naturală. Departe de zumzetul provocat de om, cel mai mic volum măsurat este mai mic de 25 de decibeli, fiind aproape silențios.

În anul 2018, în jurul lacului Cuifeng s-a înființat primul „Silent Trail” național, care le permitea turiștilor să meargă pe traseul de 3,95 km și să experimenteze „peisajul sonor” prin ascultare profundă. Acest fapt a ajutat la conservarea acestei porțiuni de pădure. Conform Biroului de Silvicultură, traseul de munte al lacului Cuifeng a fost construit de-a lungul traseului vechii căi ferate de marfă ce se învârtea în jurul lacului, un traseu pe care vizitatorii se pot bucura de aproape de priveliștea pe apă, pe o lungime de 3,95 kilometri.

Cei care vin să viziteze păstrează liniștea naturală a sa, iar secțiunea „Quiet Mountain Trail” este desemnată între bornele kilometrice 2,2 km și 3,7 km.

„Traseul liniștit din Pădurea Națională Taipingshan este un pas înainte în direcția conștientizării ecologice a umanității; o oportunitate de a reflecta în cadrul lumii naturale care ne înconjoară. Lăsați pădurea să crească și vocea naturii să cânte. Plimbați-vă liniștit pe o potecă tăcută și ascultați pământul din jur.”, a spus Nicholas McMahan, director al QPI Quiet Trails.

Despre Taiwan

Taiwan este o țară din Asia de Est, la joncțiunea Mării Chinei de Est și de Sud în nord-vestul Oceanului Pacific, cu Republica Populară. Capitala, Taipei, formează împreună cu New Taipei City și Keelung cea mai mare zonă metropolitană a Taiwanului. Alte orașe importante includ Kaohsiung, Taichung, Tainan și Taoyuan. Cu 23,2 milioane de locuitori, Taiwan este printre cele mai dens populate țări din lume.