Drumul montan din România care îți ia răsuflarea. A fost asfaltat acum și așteaptă turiști FOTO

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara se afla in Cluj

Drumul montan din România care își taie răsuflarea a fost asfaltat și așteaptă vizitatori. Drumul de o frumusețerară este situat între localităţile clujene Mărişel şi Măguri Răcătău. Niște filmări cu drona dezvăluie că drumul este unul dintre cele mai frumoase trasee turistice montane din țara noastră.

Acesta este drumul montan din România care te lasă fără cuvinte. Este situat în Cluj, a fost asfaltat și așteaptă vizitatori FOTO

Drumul montan din România care îți taie răsuflarea este gata să primească turiști. Unul dintre cele mai frumoase drumuri din țara noastră a fost asfaltat și așteaptă vizitatori. Este vorba despre drumul care face legătura între localitățile clujene Mărişel şi Măguri Răcătău.

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat că a finalizat, de scurt timp, lucrările derulate pe sectorul Mărişel – Măguri Răcătău al drumului judeţean 107T.

Mildford Road, cel mai frumos drum din lume
Mildford Road, cel mai frumos drum din lume

Zona are un potențial turistic uriaș

Mă bucur să pot anunţa iubitorii muntelui, ai sporturilor de iarnă şi, în general, amatorii de timp liber petrecut în natură că drumul Măguri – Măguri Răcătău – Marişel este complet asfaltat, iar lucările sunt complet finalizate.

E o zonă montană superbă, cu un potenţial turistic uriaş, la a cărei dezvoltare şi punere în valoare am contribuit prin asfaltarea acestui drum care nu doar că oferă condiţii excelente de trafic ci şi arată impresionant“, a declarat Alin Ţişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Drumul beneficiază de tot ce trebuie

După asfaltarea sectorului de drum care are o lungime de 6,165 kilometri şi realizarea marcajelor rutiere marginale, investiţia a fost complet finalizată prin realizarea acostamentelor şi montarea parapeţilor metalici de siguranţă.

De asemenea, tot în cursul acestui an, în luna mai, Consiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea sectorului de drum Măguri Răcătău – Măguri în lungime de 4,53 kilometri. În plus, alte două sectoare ale drumului care îți taie răsuflarea, în lungime totală de aproximativ 9,7 kilometri, au fost asfaltate în cursul anilor precedenţi, respectiv în anul 2019.

Care este cel mai frumos drum de pe Pământ

Pe de altă partre, Pământul este pavată cu peste 18 milioane de kilometri de șosea, astfel că drumuri frumoase se găsesc pe toată suprafța pământului. Experții în turism au străbătut toată lumea și au ajuns la concluzia că cel mai frumos drum de pe pământ la ora actuală se regăsește în Noua Zeelandă.

Drumul poartă numele de Milford Road. Drumul șerpuiește prin Parcul Național Fiordland, în inima Alpilor de sud și are 230 de kilometri lungime. Milfordd Road face parte din Autostrada statală 94 și conectează orașul Te Anau cu Milford Sound.

Ce peisaje incredibile oferă Milford Road

De-a lungul pitorescului drum, turiștii ajung să vadă păduri tropicale foarte frumoase, lacuri cristaline, cascade urlătoare, stânci puternice, precum și culmi acoperite de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI