Drum ieftin spre Grecia și Bulgaria? Asta e cea mai convenabilă variantă

de: Bișinicu Andreea
13 06. 2022

În plin sezon estival, românii se gândesc cum să găsească cele mai scurte și avantajoase rute pentru a ajunge la destinațiile lor preferate de vacanță. Pentru că foarte mulți turiști optează pentru litoralul din Bulgaria și Grecia, iată câteva dintre cele mai convenabile variante.

Cât te costă să mergi cu mașina în Bulgaria sau Grecia

Cei mai mulți dintre români aleg să-și petreacă sejurul de vară în Grecia sau Bulgaria, fiind două destinații apropiate, unde poți ajunge, fără probleme, atât cu mașina personală cât și cu avionul sau autocarul.

Potrivit celor de la Ziare.com, iată cum îți poți planifica propriul sejur la mare în Grecia și Bulgaria. Pentru o călătorie cu automobilul personal, cu un consum mediu de 5l/100 km pentru două destinații din Grecia: Salonic și Thassos, iată ce calcul poți realiza în funcție de o Dacia Logan.

Dacă alegi drumul București – Salonic și retur, combustibilul te va costa în jur de 600 de lei, sumă la care se adaugă taxele de la Vama Giurgiu – Russe și vinieta pentru Bulgaria, adică un total de 672 de lei.

E important să știi faptul că în Grecia se plătesc separat taxele de autostradă, care pornesc de la 2 euro. Dacă în mașină ar fi 4 pasageri costurile ar ajunge la aproximativ 160 de lei de persoană.

Traseul București – Thassos și retur măsoară o distanță de 1.400 de kilometri, iar pentru acest drum prețul combustibilul pentru o Dacia Logan ar fi de peste 550 de lei.

Ce prețuri sunt la autocar

Pentru Insula Thassos, pe lângă taxele de drum și viniete se adaugă și prețul pentru feribot. În total, 4 persoane ar plăti 1056 de lei.

Sfatul specialiștilor este să alimentezi mașina din Bulgaria, deoarece prețurile sunt asemănătoare cu România.

În cazul în care vrei să călătorești cu autocarul, agențiile de turism pun la dispoziția turiștilor curse dus – întors în diverse insule din Grecia cu prețuri începând de la 65 de euro de persoană.

  • 80 € / persoană București – Skiatos
  • 70 € / persoană București – Thassos
  • 65 € / persoană București – Salonic

Ce prețuri sunt la avion și tren

Salonic este una dintre cele mai accesibile destinații din Grecia pentru transportul cu avionul. Prețurile unei simulări făcute pentru perioada 15-22 iunie arată că un bilet de avion dus – întors pe ruta București – Salonic costă 1.210 lei.

Pe de altă parte, în extrasezon, în perioada 2 -9 septembrie, biletul dus – întors costă doar 374 de lei. Dacă vrei să mergi cu trenul, pentru ruta București – Salonic trebuie să plătești un bilet de 44 de euro pe persoană.

Pentru Bulgaria, prețurile sunt mult mai ieftine. Pentru drumul București – Sunny Beach și retur, adică o distanță dus – întors de circa 670 de kilometri, combustibilul pentru o mașină costă mai puțin de 300 de lei.