Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Ce să pui în el ca să nu se sfărâme, ingredientul secret

de: Sabina Anastasia
04 04. 2023

Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Playtech Știri îți explică ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara cel mai fraged, deloc înecăcios, drob cu ficat, pipote și inimi de pui. Vezi în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în el pentru a nu se sfărâma. Dacă vei respecta modul de preparare, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Cum prepari drob nesfărâmicios

În ciuda faptului că de sărbătorile pascale gospodinele obișnuiesc să pună pe masă preparate din carne de miel, acesta nu este pe gustul tuturor. Prin urmare, este bine să ai pregătit și un fel de mâncare pe bază de carne de pui. Playtech Știri te învață cum să prepari drob din ficat, pipote și inimi de pui.

Rețeta este foarte simplă. Nu durează mult timp să o gătești. În schimb, trebuie să ții cont de un ingredient secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat în preparat, pentru a nu se sfărâma când îl tai felii. Este vorba despre ouă. Acestea te vor ajuta să legi bine toate ingredientele, astfel încât drobul de pui să iasă „cremos”.

Drob de pui, reţetă pentru Paşte

Ingrediente:

  • 1 kg ficat de pui;
  • 1 kg pipote și inimi de pui;
  • 5 ouă de găină;
  • 3 ouă de găină (separat);
  • 2 legături de ceapă verde;
  • 2 cepe mari (sau 3 mici);
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 linguri ulei;
  • ciuperci (opțional);
  • sare;
  • piper;
  • ienibahar.

Mod de preparare:

  1. Se clătesc pipotele și inimile de pui sub un jet de apă călduță, după care se lasă la scurs pentru câteva minute.
  2. Se clătesc ficații de pui sub un jet de apă călduță, după care se lasă la scurs pentru câteva minute.
  3. Se spală și se toacă ceapa verde și cepele mari (sau cele mici, în funcție de alegere).
  4. Se spală și se taie mărunt pătrunjelul.
  5. Se spală, se curăță și se taie în rondele usturoiul.
  6. Se lasă la fiert ouăle de găină cu sare, timp de șase minute, apoi se decojesc.
  7. Se pun la fiert ficații de pui, într-o oală de mărime medie, fără sare sau condimente.
  8. Se pun la fiert, separat, pipotele și inimile, într-o cratiță de mărime potrivită, cu sare.
  9. Se îndepărtează spuma care se formează în timpul fierberii, din ambele vase de bucătărie.
  10. Se lasă măruntaiele fierte la scurt, pentru aproximativ zece minute.
  11. Se pun organele în mașina de tocat sau într-un robot de bucătărie și se mărunțesc.
  12. Se călește jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu două linguri de ulei.
  13. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt în tigaia cu ceapă, dacă vrei să le introduci în preparat.
  14. Se amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul din tigaie și pătrunjelul într-un vas.
  15. Se condimentează amestecul cu sare, piper și ienibahar.
  16. Se adaugă trei ouă crude și se amestecă compoziția până când se leagă.
  17. Se pune cuptorul la preîncălzit, la treaptă medie.
  18. Se tapetează o tavă de chec de dimensiuni medii cu hârtie de copt.
  19. Se toarnă un strat de compoziție gros de un deget.
  20. Se apasă compoziția cu lingura, pentru a elimina aerul.
  21. Se pun ouăle fierte întregi de-a lungul compoziției și se apasă puțin.
  22. Se acoperă ouăle cu restul de compoziție de drob și se nivelează.
  23. Se pune drobul la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Ideal ar fi să servești drobul de pui rece. În acest fel, va avea un gust desăvârșit. Lasă-l să se răcească în tava în care l-ai rumenit, apoi feliază-l. Restul de preparat îl poți păstra la frigider. Poftă bună!