17 apr. 2025 | 14:19

Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios

Sfaturi Culinare
Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios
Cum sa faci cel mai bun drob de pui

Drobul de pui este una dintre cele mai îndrăgite rețete tradiționale de Paște, perfect pentru persoanele care nu consuma carne de miel. Nu de puține ori, însă, gospodinele se confruntă cu problema unui preparat prea uscat sau înecăcios.

Cum faci un drob de pui moale

Secretul unui drob de pui moale și fin stă în câteva trucuri simple, spun gospodinele cu experienţă, , printre care pâinea înmuiată în apă şi smântâna care oferă o consistenţă extraordinară.

Ingrediente:

  • 500 g pipote şi inimi de pui
  • 500 g ficăţei
  • 4 pulpe superioare cu piele şi os
  • ceapă verde
  • o lingură de smântână
  • o felie de pâine înmuiată în apă
  • usturoi verde
  • pătrunjel
  • mărar
  • 3 ouă crude
  • 4 ouă fierte pentru pus în mijlocul drobului
  • puţin ulei pentru prăjit
  • apă fiartă pentru completat la călire
  • sare
  • piper.

Mod de preparare drob de pui

Fierberea organelor – Se spală bine organele și se pun la fiert într-o oală cu apă rece și foi de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30-40 de minute, spumându-se din când în când.

Răcirea și tocarea – După fierbere, organele se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt cu un cuțit sau se dau prin mașina de tocat, în funcție de preferințe.

Adăugarea ingredientelor care mențin drobul moale – Se amestecă organele tocate cu ceapă și usturoiul verde tocate fin, verdeața proaspătă, ouăle crude, smântâna și pâinea înmuiată în lapte. Smântâna și pâinea sunt esențiale pentru ca drobul să fie fin și să nu fie înecăcios.

Condimentarea – Se adaugă sare și piper după gust, apoi se amestecă bine compoziția.

Asamblarea – Se unge o tavă cu ulei sau unt. Se toarnă compoziția în tavă și, dacă se dorește, se adaugă ouăle fierte în mijloc pentru un efect vizual frumos.

Coacerea – Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până când drobul capătă o crustă aurie. Coacerea la temperatură moderată previne uscarea excesivă.