Dramă pentru Michael Ballack. Ce i s-a întâmplat fostului internațional german

de: Gabriel Peneș
05 08. 2021

Dramă pentru Michael Ballack. Fostul mare internațional german trece printr-o tragedie fără seamăn. Unul dintre fiii săi, Emilio, a decedat joi, 5 august, în urma unui accident de ATV. Evenimentul s-a petrecut în Portugalia, în peninsula Troia, unde Ballack deține o proprietate.

Dramă pentru Michael Ballack

Dramă pentru Michael Ballack. Desemnat de 3 ori cel mai bun jucător din Germania, fostul internațional avea o viață liniștită după retragerea din activitate. Michael Ballack și-a clădit renumele în perioada în care a activat la Bayern Munchen, 2002-2006 și Chelsea, 2006-2010. Ballack și-a trecut în cont 16 trofee, printre care titlul de campion în Premier League și patru titluri în Bundesliga. 98 de selecții și 42 de goluri a adunat Michael Ballack în tricoul ”Mannschaft”-ului. În 2002 a devenit vicecampion mondial, după finala pierdută cu Brazilia, 0-2.

Michael Ballack s-a retras în 2012, de la Bayer Leverkusen, grupare la care mai jucase și la începutul carierei. Cu Leverkusen a pierdut, în 2002, finala Champions League în fața lui Real Madrid, scor 1-2, prin golul decisiv marcat din faimosul voleu al lui Zinedine Zidane. După retragere, Ballack a devenit comentator pentru diverse posturi de televiziune. În 2008, Ballack s-a însurat cu prietena lui din adolescență, Simone Lambe. Cuplului i s-au născut 3 băieți: Louis, în 2001, Emilio, în 2002 și Jordi, în 2005. Cuplul a divorțat, însă, în 2012, dar fostul internațional a rămas apropiat de toti copiii săi.

Ce i s-a întâmplat fostului internațional german

Paradisul lui Michael Ballack s-a dizolvat în dimineața zilei de joi. Fiul său mijlociu, Emilio Ballack (18 ani) a murit în urma unui accident de ATV, în cursul dimineții de joi. Băiatul lui Michael Ballack se afla în vacanță în Portugalia, în peninsula Troia, unde tatăl său a cumpărat o casă în urmă cu câțiva ani. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri și salvare, însă Emilio nu a mai putut fi readus la viață. Trupul a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Santiago de Cacem pentru stabilirea exactă a cauzei morții.

Cu doar o săptămână în urmă, Louis, fratele mai mic al lui Emilio, postase o fotografie pe o rețea de socializare cu un ATV, în același loc unde s-a întâmplat tragedia. „ATV-urile se răstoarnă, accidentările sunt frecvente…Dar merită!”, scria, aproape profetic, fratele celui dispărut, conform Daily Mail. Se pare că Emilio nu era cu ATV-ul pe o șosea publică, ci pe un drum plin de denivelări de pe proprietatea din Portugalia a familiei. Până la ora actuală, Michael Ballack nu a făcut nicio declarație în legătură cu decesul fiului său.