Drama pe care o trăiește Jean Paler. Ce problemă are cu noua lege a pensiilor

Drama pe care o trăiește Jean Paler. Ce problemă are cu noua lege a pensiilor
Ce are Jean Paler la el, obligatoriu.

Jean Paler trăiește o adevărată dramă. Celebrul artist este afectat de faptul că încasează o pensie foarte mică.

Drama pe care o trăiește Jean Paler

Jean Paler are un venit lunar de 920 de lei. Artistul, în vârstă de 67 de ani, s-a confruntat cu probleme grave cardiece. Cu toate acestea, el continuă să urce pe scenă ca să își rotunjească veniturile.

Actorul spune că pensia ar trebui majorată serios pentru ca traiul persoanelor în vârstă să fie unul decent.

”Dacă aș fi avut o pensie de 2.500 de lei, m-ar fi lovit norocul. Dar, probabil, nu voi fi acasă, când va veni norocul pe la mine. Într-o țară în care poporul e orfan, trebuie să muncim până le dăm de lucru preoților”, ne-a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru impact.ro

Momentan, el se află pe litoral, acolo unde joacă în spectacole la Teatrele de Vară pentru a mai câștiga un ban în plus.

”Sunt și acum pe scenă și-mi fac meseria. Inima mea funcţionează doar 30%, am fibrilaţie continuă. Inima își încetineşte ritmul şi leşin. Mi s-a montat un defibrilator, un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Țin un regim strict”, spunea Jean Paler la momentul în care a avut probleme de sănătate.

În 2012, artistul a suferit un infarct și acum are montate 3 stenturi ca să-i salveze viața: 

”M-a iubit Dumnezeu, m-a scos din ghearele morții!”.

Jean Paler muncește pentru un ban în plus

În legătură cu pensia lui, Jean Paler spune că muncește vara pentru a mai strânge bani. În plus, el se împrumută de la vecini, mai ales că are nevoie de bani de medicamente.

”Sunt puțini bani, ce să fac cu această sumă mică, mai muncesc vara, ca să strâng pentru iarnă, să nu ajung să mă împrumut de la vecini. Locuiesc la Sinaia și acolo trebuie căldură mereu, este frig în casă aproape tot anul. M-aș muta la București, unde clima este mai blândă, dar nu am reușit să vând apartamentul”, ne-a mai mărturisit Jean Paler, pentru impact.ro.

Premierul Florin Cîțu declara că majorarea pensiilor cu 8% nu era prevăzută în programul de guvernare, ci în cel electoral.

„Punctul de pensie în 2021 e mai mare decât cel de anul trecut. Nu îngheaţă nimeni pensiile! Pensiile sunt mai mari decât anul trecut”, a declarat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI