Dramă fără margini într-o familie din Iași. O fetiță de patru ani a murit arsă de vie din cauza surorii sale. Ce s-a întâmplat între cele două copile

Fetiță de patru ani arsă de sora sa

O familie numeroasă din Iași a fost lovită de nenorocire, înainte cu zece zile de Crăciun. Un accident tragic a smuls din sânul celor dragi o fetiță de doar patru ani, care a ajuns la spital cu arsuri pe toata suprafața corpului.

Cum a avut loc tragedia

Miruna, o fetiță de patru ani, a fost victima unui accident petrecut în casa modestă a familiiei sale din localitatea Popești. Ea era una dintre cei șase minori ai familiei, fiind printre cei mai mici. În cursul zilei de ieri, copila se afla într-o cameră cu sora sa care voia să aprindă focul.

Aceasta se afla în par, iar sora ei de zece ani avea un recipient plin cu benzină pe care voia să îl folosească pentru a face focul.  Într-o fracțiune de secundă, în momentul în care a vrut să aprindă un chibrit, benzina de pe marginea sticlei s-a aprins, iar fata mai mare s-a speriat foarte tare. Din instinctul de apărare, sora a aruncat sticla în flăcări spre pat, acolo unde se afla Miruna, fetița de patru ani.

Micuța a suferit arsuri grave, pe 60% din suprafața corpului, fiind transportată la spital în stare critică. Până la sosirea echipajelor de intervenție, mama copilei a încercat să stingă focul cu o pătură, iar bărbatul său a turnat apă peste fetiță.

„Eu eram în curte, la un purcel, când am auzit ţipete. Am încercat dar nu am reuşit să sting focul cu o pătură. Concubinul a ajuns şi el acasă şi a turnat o găleată de apă peste fetiţă”, a dezvăluit mama copilei, potrivit adevarul.ro.

Tatăl fetiței a povestit și el momentele de groază prin care a trecut, atunci când a auzit că fetița sa arde.

“Am auzit că arde, arde, tipă, am venit imediat, am luat o găleată de apă şi am dat pe dânsa. Da, vorbea, dar spunea că îi e frig, să o învelesc, i se luase pielea de pe corp. Ele s-au jucat la foc acolo, una de pe alta au dat”, a spus acesta, potrivit stirileprotv.ro.

În ce stare a ajuns fetița la spital

După ce vecinii au sunat la Ambulanță, Miruna a fost preluată de SMURD şi dusă la Spitalul de Pediatrie “Sf Maria” din Iaşi în stare critică.

În ciuda eforturilor disperate de a o salva, medicii au pierdut lupta pentru viața Mirunei. Micuța se afla într-o stare gravă, iar trupul fragil nu a mai rezistat.

“Copilul a fost găsit după un acc, o arsură cu flacără, care a produs arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, pe faţă, gât, braţe şi torace. A fot nevoie de anestezie generală, de intubaţie şi ventilaţie de la locul preluării”, a dezvăluit Diana Cimpoeșu, medic Şef UPU-SMURD Iași.

Medicul Lavinia Ionescu, medic specialist ATI şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii a relatat starea în care micuța a ajuns la spital. Aceasta a fost dusă de urgență în sala de operații, efectuându-se toate manevrele necesare pentru a o salva.

„Fetiţa a ajuns la noi în cursul gărzii de marţi la ora 16.40, era în stare critică, intubată şi ventilată mecanic încă de la locul accidentului. A fost transferată direct în blocul operator, s-au efectuat manevrele chirurgicale de urgenţă, însă copilul avea şi arsuri de căi aeriene, având saturaţii foarte mici de la venirea în spital.

Din păcate, în ciuda terapiei maximale care s-a instituit, copilul a decedat azi dimineaţă (n.r. – miercuri) la ora 10.00“, a precizat aceasta, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În urma tragicului eveniment, Direcţia Generală de Asis¬tenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a autosesizat, mergând să analizeze condițiile în care locuiește familia.Ulterior anchetei realizate, toți copilașii au fost ridicați din casă și vor fi trimiși în plasament maternal. Autoritățile au descoperit că cei mici trăiau în niște condițiile mizere, erau aproape dezbrăcați și aveau păduchi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI