06 aug. 2021 | 12:18

‘Drama de la Kaufland’. Ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați, judecătorii i-au distrus

News
‘Drama de la Kaufland’. Ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați, judecătorii i-au distrus
Ce au pățit peste 100 de angajați de la Kaufland. Decizie fără precedent

O nouă lovitură dură pentru Kaufland! O situație bizară are loc la unul dintre supermarketurile extrem de populare, așa că mulți au fost surprinși în momentul în care au aflat ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați.

Ce se întâmplă cu peste 100 de angajați de la Kaufland. Vești triste

Peste 100 de angajați au fost concediați, iar această decizie marchează un final al unui conflict între companie și angajați. Totul a început cu închiderea sucursalei din Rathaus-Center, Bergkamen, la finalul lunii aprilie. Acum, oficialii Kaufland au făcut anunțul trist.

Încetările de contract o să fie emise după apariția unui plan social. Acesta prevede anumite despăgubiri ce au dus la numeroase conflicte între angajatori și angajați. Aceștia nu au putut să ajungă la o înțelegere.

Oficialii Kaufland nu au dezvăluit nimic despre calculul plătițor de concediere, dar avocatul Albrecht Seidel, ce reprezintă partea angajaților, a declarat că respectiva companie a făcut o ofertă destul de mică la început.

De unde a pornit războiul între angajați și Kaufland. Detalii surprinzătoare

Din fericire, reprezentanții lanțului de supermarketuri s-au răzgândit în cursul negocierilor, iar sumele peste medie cerute o să fie plătite. Se pare că acest lucru ar avea legătură și cu faptul că există mici șanse de a găsi un loc de muncă adecvat în Bergkamen, potrivit WA.

Orașul are o rată ridicată a șomajului, iar reprezentanții Kaufland au fost nevoiți să țină cont de acest aspect. Conflictul a început încă din primăvara anului 2020, iar toată situația a devenit între timp o adevărată dramă, după cum o numesc jurnaliștii din Germania.

Din mai 2020 până când magazinul a închis puțin mai puțin de un an mai târziu, Kaufland a plătit un subcontractant pentru a conduce sucursala. De frică pentru a nu pierde locurile de muncă, mulți s-au opus comitetului de întreprindere și au cerut, legal, dizolvarea sa.

Decizia reprezentanților Kaufland. Cum o să ajute angajații

Totuși, în instanță s-a că nu se putea dovedi nicio încălcare gravă a obligațiilor, potrivit avocatului. Jurnaliștii din Germania explică faptul că s-a pornit o adevărată luptă de putere între angajați și angajatori.

Se pare că persoanele ce lucrau la sucursală au cerut să li se prezinte un concept de protecție al sănătății, dar reprezentanții nu au prezentat vreun plan cu privire la așa ceva.

Ba chiar, oficialii Kaufland nu au explicat care a fost motivul pentru care nu s-a respectat dorința angajaților, dar au promis că o să ajute persoanele ce au rămas fără serviciu să își găsească un nou loc de muncă în altă locație.

„Bineînțeles, o să respectăm obiectivul de a oferi angajaților posibilitatea de a lucra și ne-am asigurat angajații că vom lua în considerare trecerea la o altă sucursală.”, au declarat oficialii Kaufland.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro