‘Drama de la Kaufland’. Ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați, judecătorii i-au distrus

‘Drama de la Kaufland’. Ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați, judecătorii i-au distrus
Ce au pățit peste 100 de angajați de la Kaufland. Decizie fără precedent

O nouă lovitură dură pentru Kaufland! O situație bizară are loc la unul dintre supermarketurile extrem de populare, așa că mulți au fost surprinși în momentul în care au aflat ce s-a întâmplat cu peste 100 de angajați.

Ce se întâmplă cu peste 100 de angajați de la Kaufland. Vești triste

Peste 100 de angajați au fost concediați, iar această decizie marchează un final al unui conflict între companie și angajați. Totul a început cu închiderea sucursalei din Rathaus-Center, Bergkamen, la finalul lunii aprilie. Acum, oficialii Kaufland au făcut anunțul trist.

Încetările de contract o să fie emise după apariția unui plan social. Acesta prevede anumite despăgubiri ce au dus la numeroase conflicte între angajatori și angajați. Aceștia nu au putut să ajungă la o înțelegere.

Oficialii Kaufland nu au dezvăluit nimic despre calculul plătițor de concediere, dar avocatul Albrecht Seidel, ce reprezintă partea angajaților, a declarat că respectiva companie a făcut o ofertă destul de mică la început.

De unde a pornit războiul între angajați și Kaufland. Detalii surprinzătoare

Din fericire, reprezentanții lanțului de supermarketuri s-au răzgândit în cursul negocierilor, iar sumele peste medie cerute o să fie plătite. Se pare că acest lucru ar avea legătură și cu faptul că există mici șanse de a găsi un loc de muncă adecvat în Bergkamen, potrivit WA.

Orașul are o rată ridicată a șomajului, iar reprezentanții Kaufland au fost nevoiți să țină cont de acest aspect. Conflictul a început încă din primăvara anului 2020, iar toată situația a devenit între timp o adevărată dramă, după cum o numesc jurnaliștii din Germania.

Din mai 2020 până când magazinul a închis puțin mai puțin de un an mai târziu, Kaufland a plătit un subcontractant pentru a conduce sucursala. De frică pentru a nu pierde locurile de muncă, mulți s-au opus comitetului de întreprindere și au cerut, legal, dizolvarea sa.

Decizia reprezentanților Kaufland. Cum o să ajute angajații

Totuși, în instanță s-a că nu se putea dovedi nicio încălcare gravă a obligațiilor, potrivit avocatului. Jurnaliștii din Germania explică faptul că s-a pornit o adevărată luptă de putere între angajați și angajatori.

Se pare că persoanele ce lucrau la sucursală au cerut să li se prezinte un concept de protecție al sănătății, dar reprezentanții nu au prezentat vreun plan cu privire la așa ceva.

Ba chiar, oficialii Kaufland nu au explicat care a fost motivul pentru care nu s-a respectat dorința angajaților, dar au promis că o să ajute persoanele ce au rămas fără serviciu să își găsească un nou loc de muncă în altă locație.

„Bineînțeles, o să respectăm obiectivul de a oferi angajaților posibilitatea de a lucra și ne-am asigurat angajații că vom lua în considerare trecerea la o altă sucursală.”, au declarat oficialii Kaufland.