Dragnea, sabotat din interior: PSD-ul i-a crescut pedeapsa după gratii. Cum a fost posibil

Noi detalii despre ce i se întâmplă lui Liviu Dragnea în pușcărie

Având în vedere comportamentul PSD-iștilor împotriva fostului lor lider, nu ai crede că Liviu Dragnea s-a aflat vreodată în poziția de lider al grupării politice.

Legea Recursului Compensatoriu a intrat în istorie ca fiind mecanismul perfect prin care foarte mulți penali au scăpat de închisoare mai devreme. Foștii pușcăriași au ieșit pe străzi doar pentru a recidiva și a ajunge din nou după gratii. Proiectul cu pricina a fost legiferat în 2017 de către PSD, pe vremea când Dragnea se afla la șefia partidului.

Ce i se întâmplă lui Liviu Dragnea în spatele gratiilor?

Atâta timp cât a fost în vigoare, legea recursului compensatoriu i-a micșorat pedeapsa cu cinci săptămâni lui Liviu Dragnea. Dacă nu ar fi fost anulată la inițiativa PNL, cu votul de susținere al PSD, perioada în spatele gratiilor pe care trebuie să o execute Dragnea ar fi fost și mai mare. Cu alte cuvinte, datorită PSD-ul, fost șef de partid va ajunge mai târziu în libertate. Pnetur context, merită să ai în vedere rândurile de mai jos.

Legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, a fost abrogată miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Toate partidele parlamentare au votat pentru abrogarea legii. Au fost 272 de voturi pentru şi doar 5 abţineri: Florin Iordache (PSD), Nicolae Bacalbaşa (PSD), Marton Arpad (UDMR), József-György Kulcsar (UDMR) şi Remus Borza (independent). Astfel, Florin Iordache şi Marton Arpad, părinţii recursului compensatoriu, au rămas până la capăt de partea tâlharilor. În schimb, Eugen Nicolicea, alt mare susţinător al fărădelegii, a votat pentru abrogare, respectând ordinul de partid impus de Marcel Ciolacu.

Deși ai crede că această inițiativă a PNL va șterge cu buretele tot ce a însemnat recursul compensatoriu, este mai complicat decât atât. Până să fie promultată de președintele Iohannis, peste câteva zile, legea va continua să-și facă simțite efecte, printr-un mcanism simplu. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în 27 mai 2019, iar pentru zilele de închisoare executate până în decembrie 2019, pedeapsa îi va fi redusă cu 20%. Dacă legea ar fi rămas în vigoare, reducerea s-ar fi aplicat celor 3 ani și cinci luni. Așa, va fi vorba de 20% doar din cele șase luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI