Dragnea ”l-a desființat” pe Iohannis la TV: ce a spus de referendum

de: Puiu Alexandru
09 04. 2019

Dragnea se află într-o situație foarte tensionată în această perioadă, dar tot și-a făcut timp să ajungă la România TV pentru a ne da o ”lecție de politică”.

În seara de luni, Dragnea s-a prezentat în studioul România TV pentru a-și exprima opinia pe marginea referendumului și pentru a-l critica din nou pe președinte. Nu au lipsi câteva referințe la posibila remaniere a lui Toader, deși liderul PSD s-a ferit să spună că o va propune chiar el.

Majoritatea întrebărilor au gravitat însă în jurul referendumului și Dragnea nu a ezitat să-și spună punctul de vedere. „Temele în sine nu sunt de respins, noi nu am fost niciodată împotriva luptei anticorupţie şi am spus-o şi o spun cu date, cu cifre şi cu acţiuni. PSD nu a fost niciodată împotriva instituţiilor statului. Noi am sprijinit în mod efectiv, financiar, logistic, cu tot ce a fost nevoie pentru infrastructură, legislativ, din punct de vedere salarial, instituţiile respective. (…)

Revenind la temele lui Iohannis, referendumul este o păcăleală a lui, caută un prilej disperat să participe şi el la campania pentru referendum să-i ajute pe cei de la liberali. O să aibă o problemă cu USR şi cu Cioloş, pentru că ei au dat ordonanţe care au modificat sute de articole din Codul penal. Şi au mai zis ceva, de aceea eu nu cred că ei o să voteze la referendumul ăsta a lui Iohannis, ei au zis că dacă vor veni la guvernare, când vor veni, vor adopta ordonanţe de urgenţă ca să modifice legile justiţiei şi tot ce se modifică pe codurile penale”, a declarat Liviu Dragnea, aruncându-i primele acuze lui Iohannis.

În același timp, Dragnea a conștientizat că, până nu avem întrebările care vor fi formulate la referendum, nu este clar în ce direcție vor fi influențate alegerile. „Să vedem ce o să facă el, ce întrebări o să pună. Noi o să trimitem nişte oameni la Cotroceni vineri, că poate-l ajutăm cu nişte întrebări, poate îi sugerăm nişte întrebări domnului Iohannis. (…) Avem câteva sugestii, o să discutăm cu colegii şi o să i le prezinte acolo, după care, sigur, o să le prezinte şi la presă colegii mei”, a precizat Dragnea.

Ca pachetul înjuriilor la adresa lui Iohannis să fie complet, liderul PSD a insistat pe faptul că președintele ascunde informații oamenilor. „Asta ne deranjează, de fapt, cel mai mult la Iohannis, că nu lasă oamenii să voteze în cunoştinţă de cauză pentru alegerile europarlamentare, care nouă ni se par foarte importante pentru această ţară şi vor să bulverseze discuţia şi dezbaterea despre adevăratele teme ale României”, a continuat Dragnea.

La întrebarea lui Ciutacu legată de o comparație între Iohannis și Băsescu, Dragnea a spus că Băsescu mai avea momente de omenie și de discuție. Vizavi de Ponta, ”cu ăla se mai putea discuta, cu ăsta nu”.