Dr. Beatrice Mahler, avertisment crunt privind antiviralele împotriva covid-19: „Efecte adverse grave”

Dr. Beatrice Mahler, avertisment crunt privind antiviralele împotriva covid-19: „Efecte adverse grave”
Dr. Beatrice Mahler, avertisment crunt privind antiviralele împotriva covid-19

Dr. Beatrice Mahler, managar al Institutului Marius Nasta din Capitală a avertizat că antiviralele folosite în tratarea coronavirusului pot să aibă efecte adverse mult mai serioase decât vaccinul. Beatrice Mahler a spus că la ora actuală sunt două tratamente cu antivirale ce se pot administra persoanelor infectate cu coronavirus.

Dr. Beatrice Mahler, avertisment crunt privind antiviralele împotriva covid-19

Managerul Institutului Marius Nasta a avertizat la postul de televiziune România TV că deși varianta Omicron nu este la fel de agresivă precum varianta Delta, nu este cazul de relaxare. Medicul a tras un semnal de alarmă privind antiviralele folosite pentru tratarea celor infectați cu coronavirus.

„Din informatiile care vin din străinătate, cazurile Omicron sunt cazuri usoare, care pot fi tratate acasă. Este singurul lucru care ne linisteste. Nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam, pentru că avem categorii vulnerabile, avem varstnicii care sunt mult mai vulnerabili.

La populatia vaccinata, riscul de internare in spital este foarte mic. Să nu uităm că România are jumatate din populatie vaccinata, iar o mare parte din populatie a trecut deja prin boală.

In acest moment sunt 2 tratamente antivirale dedicate covid-19, care au eficienţă crescută dacă sunt adinistrate in primele cinci zile de boală. E de menţionat ca acest tratament, daca nu se administreaza sub supraveghere medicală, are efecte adverse poate mai serioase decât vaccinul”, a spus Mahler la România Tv.

Varianta Omicron generează creșterea cazurilor de coronavirus

La ora actuală, varianta Omicron este cea care generează creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus în numeroase ţări europene, dintre care unele bat recorduri de la începutul pandemiei. Astfel, în Franţa, sunt semnalate peste 200.000 de cazuri în 24 de ore, conform cifrelor dezvăluite recent de ministrul sănătăţii francez Olivier Veran.

Totodată, guvernul italian s-a confruntat și el cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, motiv pentru care a decis să solicite certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport.

De asemenea, numărul infectărilor a început să crească şi în țara noastră, iar potrivit datelor de furnizate de Grupul de comunicare strategică la data 29 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, s-au înregistrat 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la peste 180 de zile după prima infectare.

De asemenea, s-au raportat 35 de decese dintre care 2 anterioare. În Capitală, incidenţa cazurilor este una staţionară, 0,61 cazuri COVID la mia de locuitori.