Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment privind creșterea numărului de cazuri Covid-19. Ce nu au înțeles românii nici până acum

Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment privind creșterea numărului de cazuri Covid-19. Ce nu au înțeles românii nici până acum
Medic infecționist, Adrian Streinu-Cercel

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel se arată indignat din cauza comportamentului din ce în ce mai puțin responsabil al românilor. Din păcate, numărul cazurilor Covid-19 este în continuă creștere, ca de altfel, și numărul virozelor. Cu toate acestea, cetățenii nu par să mai fie îngrijorați de acest aspect, spunând adio pandemiei. Specialistul atrage atenția asupra faptului că ne aflăm încă în pandemie, iar protecția noastră trebuie să fie la fel de sporită ca și până acum.

„Cetățenii par că doresc să se infecteze”

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, atenția întregii lumi s-a îndreptat către ororile comise în timpul acestui război sângerps comandat de Vladimir Putin. Din păcate, miile de pierderi de vieți omenești au îngrijorat atât de tare toate organizațiile lumii, astfel că, pandemia a trecut pe loc second.

Din acest motiv, după doi ani de restricții și purtare a măștii de protecție, inevitabilul s-a produs și dintr-o dată, toate lucrurile au părut că revin la normal. Din păcate, specialiștii trag un semnal de alarmă privind existența pericolului printre noi.

Medicul infecționist, Adrian Streinu-Cercel și-a exprimat recent dezamăgirea privind renunțarea totală la masca de protecție, lucru care va întreține pandemia, ajungând chiar să ne confruntăm cu un nou val de Covid-19. Specialistul consideră că este nevoie ca purtarea măștii de protecție să aibă loc în orice spațiu public, de dimineața până seara.

„Nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a transmis prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

„Acest virus mai și ucide”

Acesta le reamintește românilor că acest virus este răspunzător pentru moartea a șase milioane de oameni din întreaga lume, existând și riscul de a rămâne cu sechele în urma infectării.

„Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a adăugat medicul.

Medicul le-a transmis cetățenilor că pandemia nu s-a terminat, iar masca de protecție ar trebui considerată un accesoriu care nu trebuie să-i lipsească niciunui român. Mai mult, perioada în care aceasta ar mai fi trebuit purtată pentru a elimina riscul unor viitoare valuri este de 6-9 luni.

”Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a spus Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum.