Dovada că purtăm măștile degeaba. Ministrul Economiei a scăpat porumbelul

Ministrul Economiei distruge mitul măștii de protecție

Pandemia a pus omenirea în fața unor evenimente fără precedent. Restricțiile, izolarea, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție au generat revolte și reacții dure din partea populațiilor lumii. Fiecare își pune întrebarea firească, dacă purtatul măștii de protecție ajută sau nu. Un răspuns neașteptat a venit chiar din partea lui Virgil Popescu, Ministrul Economiei.

Purtatul măștii de protecție ne protejează de COVID-19

Încă de la începutul pandemiei, specialiștii au căzut de comun acord că este necesară purtarea măștilor de protecție.

Aceeași specialiști nu au spus dacă ajută sau nu la protejarea împotriva viruslui.

Din ce în ce mai multe voci spun că purtatul măștii de protecție nu este suficient, iar protecția este într-o anume proporție reală.

Un studiu recent a concluzionat că purtarea măștii de protecție, între aprilie și mai, a evitat 230.000 de cazuri de coronavirus.

De la debutul pandemiei, a existat confuzie în ceea ce privește purtatul măștii de protecție.

Primii care au creat confuzie, au fost specialiștii americani, dar și români, dacă ne aducem aminte de declarațiile lui Tătaru.

La început, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au spus publicului larg să nu poarte măști dacă nu se confruntă cu simptome de coronavirus.

Apoi, agenția și-a anulat prima declarație la începutul lunii aprilie.

Ulterior a sfătuit populați să poarte măști non-N-95 sau acoperă pânză de față în locuri unde este dificil să se distanțeze social.

Același lucru s-a întâmplat și în România, la începuturile crizei epdemiologice.

În primă fază Nelu Tătaru, și nu numai, ne recomandau să nu recurgem la purtatul măștilor de protecție.

Ulterior, inclusiv guvernanții români au recurs la obligativitatea purtării măștii de protecție.

Ministrul Economiei recunoaște slaba calitate a măștilor

Într-un dialog recent cu opinia public, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că mai bine de jumătate din măștile de protecție de pe piața românească nu ne protejează împotriva Covid-19. Concluzia venit în urma unui amplu control ANPC la operatorii comerciali care au la vânzare aceste produse.

“Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea.

Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia.

Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a spus Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI