Două școli din România au fost vandalizate. S-au scris mesaje antivacciniste
Scene inedite în această dimineață pe clădirile a două şcoli din satele Ceplea şi Sărdăneşti, din comuna Plopşoru, din judeţul Gorj, unde au fost scrise mesaje împotriva vaccinării. Se pare că aceste mesaje au apărut chiar când a început campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru copii sub 11 ani.
Două școli din România, vandalizate cu mesaje antivacciniste
„Stop vaccin“, „Stop genocid“ sau „Stop vaxxin“ sunt mesajele care au fost zărite pe zidurile celor două unităţi de învăţământ. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei comunei Plopşoru nu au vrut să sesizeze poliţia în legătură cu cele întâmplate, dar oamenii legii nu au stat pe gânduri și s-au sesizat din oficiu.
„Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Turceni s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări în acest sens“, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Nu este exclus ca faptele să aparțină unui singur autor, care n-a stat pe gânduri, exersându-și tubul de vopsea pe pereții acestor școli, din dorința de a-și expune părerea sa anti vaccinare. Însă aceste „creații“ ale autorului ar putea să coste scump, asta dacă autorităților îl vor prinde pe cel vinovat.
În acest sens, persoana sau persoanele care au scris aceste mesaje pe zidurile celor două şcoli riscă să se aleagă cu dosare penale pentru vandalism.
Începând cu data 26 ianuarie 2022 s-a datstartul vaccinării la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Valeriu Gheorghiță a declarat că s-au înregistrat deja în platforma națională peste 2.800 de copii, iar la nivel național sunt deja pregătite 220 de cabinete de vaccinare pediatrică, în toate județele. Șase sunt în București din totalul de 220, câte unul în fiecare sector, iar alte două cabinete sunt în județul Ilfov.
Atunci când a fost întrebat dacă va exista posibilitatea unei vaccinări voluntare, nu obligatorii, mai ales la copiii sub 12 ani, Sorin Cîmpeanu a spus că s-a luat în calcul și această variantă.
„O să fie posibilă vaccinarea voluntară a elevilor cu vârsta sub 12 ani, avem peste 3.000 de înscriși în platforma de vaccinare. Profesorii rămân cea mai numeroasă categorie vaccinată, mult peste 70%, adică dublul mediei naţionale. Nu mai există o instituţie în România în această situaţie, e foarte bine.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
În mai puțin de doi ani de zile, campania de vaccinare din România a înregistrat o scădere drastică, ceea ce a dus la o creștere a numărului de infectări. Cât despre situația infectărilor în școli, Sorin Cîmpeanu a dat mai multe informații atât la nivel național, unde gradul de spitalizare este de 19%, dar și la nivelul Capitalei și a județului Ilfov, unde gradul de spitalizare este de 16%.