Două posturi TV apar în România. Ce vor vedea românii la televizor

de: Sabina Anastasia
14 02. 2023

Informația momentului în mass-media! Două posturi TV apar în România, potrivit unei decizii luate de Comitetul Director al Televiziunii Române în urmă cu puțin timp. Reprezentanții conducerii societății au explicat ce fel de programe vor putea să urmărească telespectatorii pe noile posturi de televiziune. Iată ce proiecte au fost conturate!

Două posturi TV apar în România

Televiziunea Română s-a aflat în centrul multor controverse în ultima perioadă de timp. Departamentul Sport a fost marcat de mai multe tensiuni și conflicte. Comentatorul Marian Olaianos a fost cercetat disciplinar după ce a fost acuzat că a agresat fizic o colegă de la locul de muncă.

Mai târziu, șeful delegației TVR în Qatar a fost acționat în justiție. Reprezentantul televiziunii publice a fost acuzat că a plătit din contul personal o sumă nu mai mică de 425.000 de euro pentru 716 de bilete la Campionatul Mondial. Tichetele au fost revândute ulterior.

TVR anunță acum o nouă mutare ce privește tot domeniul sportiv. În ultimul an de zile, conducerea societății a (re)lansat canalele de televiziune TVR Cultural și TVR Info, potrivit Pagina de Media. În urmă cu puțin timp, s-a aflat că reprezentanții Comitetului Directorul al TVR au dat undă verde pentru înființarea a două noi posturi de televiziune în România.

Decizia finală privind cele două posturi de televiziune va fi luată de către membrii Consiliului de Administrație al televiziunii publice. Dacă lucrurile vor decurge potrivit planului, telespectatorii vor putea să urmărească în viitorul apropiat diverse programe pe posturile TVR Sport și TVR Folclor.

Ce vor putea urmări telespectatorii

„Platforma va promova la nivel naţional educaţia în spiritul mişcării şi a unei dezvoltări sănătoase şi armonioase. Poate genera venituri consistente din media, publicitate, sponsorship şi proiecte speciale. Poate dezvolta parteneriate strategice cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român – COSR, federaţiile de profil.

TVR, ca membru activ al EBU şi al altor organisme internaționale, poate beneficia de pachete de programe livrate de membrii organizației şi este preferat la pitch-urile pe competiții internaţionale majore”, se arată în expunerea de motive a reprezentanților din conducerea televiziunii publice.

TVR Sport se va axa pe transmisii din domeniul fotbalului, al tenisului, handbalului, ciclismului, automobilismului și a snookerului. Emisiunile vor fi difuzate chiar dacă în programele cu pricina nu vor apărea români, potrivit membrilor Comitetului Director al TVR.

În România, mai există și alte posturi de televiziune care se concentrează pe activitățile sportive. Dintre acestea, amintim: Digi Sport (1-4), Prima Sport (1-5, plus 1-3 PPV), Orange Sport (1-4), Eurosport (1 şi 2), ProArena și Sport Extra.