Două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă. Sunt ieftine şi mereu la îndemână, uită de grija calcarului!

Două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă. Sunt ieftine şi mereu la îndemână, uită de grija calcarului!
Două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă. Așa vei scăpa de calcarul de pe robinete și din duș în mod eficient.

Zilnic, pe instalațiile sanitare, faianță și gresie se depune calcar. Dacă nu acționezi din timp, va fi dificil să îl îndepărtezi. Există două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă. Cel mai sigur, le ai deja în locuința ta. Trebuie să știi doar cum să le folosești. Află în rândurile de mai jos cum poți să scapi de depunerile de calcar sau de petele din casă.

Ai observat depuneri de calcar în baie, în duș și pe robinete? Nu trebuie să-ți faci griji, cu produsele potrivite poți scăpa rapid de ele. Important e să nu le ignori o perioadă îndelungată, pentru că va fi mult mai dificil să le îndepărtezi. Dacă îți place ca încăperile din casa ta să strălucească de curățenie, trebuie să știi cum să procedezi pentru a scăpa de calcar.

Două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă

Dacă ai apă dură, cel mai probabil te confrunți deseori cu depozite albe, de calcar, în zonele în care folosești multă apă. De obicei, calcarul se depune pe robinete, dușuri, toalete și altele. Cu ajutorul a doar două ingrediente la prețuri accesibile, poți scăpa de ele rapid. Cel mai probabil, le ai deja în casă.

Este vorba despre peroxidul de hidrogen și bicarbonatul de sodiu. Deși gospodinele le folosesc în bucătărie de cele mai multe ori, produsele au proprietăți unice. Pot fi utilizate foarte eficient și pentru curățenia din casă. Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de calcar este să prepari o pastă pe baza celor două ingrediente.

Pune într-un vas o parte de peroxid de hidrogen cu o parte de bicarbonat de sodiu. Amestecă cele două produse până la obținerea unei paste groase. Aplică compoziția pe zonele afectate de calcar și las-o să acționeze pentru 20 de minute. Amestecul va satura la maximum depozitele de calcar. Astfel, când le vei freca, se vor îndepărta cu ușurință.

Cum să scapi de calcarul care se depune în baie

De obicei, calcarul de pe gresie și faianță se îndepărtează mai greu decât pe robinete. Dacă pasta preparată pe bază de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu nu funcționează, poți lua în calcul și alte opțiuni. Aplică oțet sau zeamă de lămâie direct pe o cârpă și freacă ușor zona afectată, până la dispariția calcarului.

Alternativ, poți să amesteci într-un vas puțină zeamă de lămâie cu oțet și patru părți de apă. Depozitează soluția într-un recipient cu pulverizator și aplic-o pe zonele afectate de calcar. Las-o să acționeze timp de până la o oră, maximum. Astfel, petele rezistente de calcar vor fi ușor de îndepărtat.

Urmăriți Playtech.ro și pe