Dormi cu perna în brațe? Mesajul profund pe care îl transmiți, de fapt. E mai rău decât ai crede

Dormi cu perna în brațe? Mesajul profund pe care îl transmiți, de fapt. E mai rău decât ai crede
Experții în somn spun că este important să dormim într-o anume poziție

Există o mulțime de poziții de dormit diferite și nu toate sunt create la fel. De fapt, există una care este considerată aproape în unanimitate de către experții în somn ca fiind cea mai proastă pentru sănătatea ta. Dacă nu știai asta, acum este momentul să afli de la experții în somn care este poziția corectă și de ce ar trebui să dormi așa.

Experții în somn ne spun care este cu adevărat cea mai proastă poziție de dormit

Dormitul pe burtă, cunoscut și sub numele de poziția de „cădere liberă”, se caracterizează, de obicei, prin culcarea pe burtă, cu brațele ridicate în jurul pernei și capul întors într-o parte.

Potrivit doctorului Michael J. Breus, specialist certificat în somn, dormitul pe burtă nu permite alinierea coloanei vertebrale sau o poziție bună de somn. Și, după cum declară Michael J. Breus, „nu a văzut niciodată un gât grozav la cineva care doarme în această poziție„.

De ce este important să dormim într-o anume poziție

Așa cum experții în somn declară, o poziție bună de somn este cel mai important factor de somn. Atunci când dormi, coloana vertebrală ar trebui să fie aliniată, iar curbele gâtului, ale spatelui mijlociu și ale spatelui inferior ar trebui să cadă în mod natural.

„Pentru ca aceste curbe să cadă în mod natural în timpul somnului, întregul corp trebuie să fie susținut. O postură de somn puternică permite ca aceste curbe naturale să fie menținute pe tot parcursul nopții.

Fără crunching la nivelul gâtului, fără curbare a zonei lombare, fără torsiune a părții centrale a spatelui.”, sunt de părere experții în somn.

Totuși, atunci când vă culcați pe burtă, în aproape toate cazurile, spun experții în somn, capul este încovoiat într-o parte, ceea ce pune presiune asupra ligamentelor gâtului, potrivit experților în somn. Când vine dimineața, asta nu se va simți bine.

Din acest motiv, experții în somn notează că o postură de somn proastă poate nu numai să exacerbeze durerile existente, ci și să creeze altele noi. Potrivit cercetărilor făcute de experții în somn, dormitul pe o parte sau pe spate, cu o pernă care să vă susțină în mod adecvat, este mult mai bun pentru coloana vertebrală.

La rândul său, ajută la calitatea generală a somnului. Alte modalități de a promova un somn mai bun, și mai profund, includ păstrarea dormitorului răcoros și întunecat. Evitați mesele grele și alcoolul la ore târzii și administrarea unui supliment relaxant la culcare.

Concluzie

În timp ce poate fi dificil să te abați de la poziția de dormit obișnuită, dacă dormiți pe burtă, corpul tău s-ar putea să-ți mulțumească pentru că ai făcut unele ajustări. Păstrarea coloanei vertebrale sănătoase și aliniate nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine în timp ce vă continuați ziua, dar vă va ajuta să aveți un somn mai odihnitor noaptea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI