Donald Trump, lovitură dură majoră la adresa Chinei. A semnat decretul chiar ieri
Donald Trump a dat o lovitură dură majoră la adresa Chinei. A semnat decretul chiar ieri. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.
Donald Trump, lovitură dură împotriva Chinei, pe final de mandat. Ce presupune ordinul semnat
Donald Trump a lansat o lovitură dură majoră la adresa Chinei. Încă preşedintele SUA, Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice tranzacţiile cu 8 aplicaţii chineze, printre care platforma de plăţi Alipay, precum şi QQ Wallet şi WeChat Pay, informează BBC.
De asemenea, ordinul, care intră în vigoare în 45 de zile, arată că aplicaţiile sunt interzise pentru că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Americii, şi, de asemenea, semnalează posibilitatea ca aplicaţiile pot fi utilizate pentru a urmări angajaţii federali.
Ordinul semnat de Donald Trump va intra în vigoare după ce el nu va mai fi președinte al Americii
Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate şi WPS Office sunt, în plus, incluse în ordin, careva intra în vigoare după ce Donald Trump va părăsi funcţia de președinte al Americii.
”Statele Unite trebuie să ia măsuri agresive împotriva celor care dezvoltă sau controlează aplicaţii software conectate cu China, pentru a ne proteja securitatea naţional”, se spune în ordinul semnat de Donald Trump.
Donald Trump spune că aplicațiile chinezilor pot aduce prejudicii grave americanilor
Nu în ultimul rând, ordinul preşedintelui Donald Trump arată că ”prin accesarea dispozitivelor electronice personale, cum ar fi smartphone-urile, tabletele şi computerele, aplicaţiile software conectate cu China pot accesa
şi capta mari cantităţi de informaţii ale utilizatorilor, inclusiv informaţii sensibile de identificare personală şi informaţii private”.
Companiile chinezești, luate în vizor de Donald Trump. Sunt considerate un risc de securitate națională
Pe de altă parte, administraţia Donald Trump a intensificat presiunile asupra companiilor chineze în ultimele luni de mandat la cârma SUA, inclusiv asupra celor pe care le consideră un risc de securitate naţională.
Spre exemplu, aplicaţia chineză de socializare TikTok şi gigantul telecomunicaţiilor Huawei s-au numărat printre acestea.
Zeci de companii chinezești, pe lista neagră
De asemenea, luna trecută, Departamentul Comerţului a adăugat zeci de companii chinezeşti, inclusiv producătorul de chipuri SMIC, precum şi producătorul de drone DJI Technology, pe o listă neagră.
Pe de altă parte, China a negat în mod constant afirmaţiile potrivit cărora aceste firme oferă date guvernului chinez şi a răspuns prin impunerea unor legi ce restricţionează exportul de tehnologie de război.