Doliu uriaş în lumea teatrului. Anunţul trist a fost făcut în această dimineaţă

Doliu uriaş în lumea teatrului. Anunţul trist a fost făcut în această dimineaţă
Doliu în lumea teatrului. O mare actriță a murit

Doliu în lumea teatrului! Din păcate, anunțul trist a fost făcut în această dimineață. Ce artistă uriașă a mai părăsit recent această lume? Fanii acesteia sunt șocați de vestea primită.

Doliu în lumea teatrului: a murit o mare actriță

Doliu uriaș în lumea artistică. O mare actriță din România s-a stins din viață. Aceasta a fost artistă a Teatrului Notarra din București preț de 30 de ani și a avut o carieră impresionantă, bucurându-se de un succes mare în rândul publicului.

Ea a primit și titlul de ‘Artistă Emerită’ și a stabilit astfel un record absolut în țara noastră. Liliana Tomescu a încetat din viață la 92 de ani. Evenimentul tragic s-a petrecut în Suedia, acolo unde era stabilită de ani buni.

Anunțul oficial al decesului actriței a fost făcut de Institutul Cultural Român (ICR) din Stockholm. Liliana Tomescu s-a stabilit în Suedia alături de soțul său în anul 1980. Un an mai târziu a încheiat cursurile intensive de limbă suedeză de la Universitatea din Göteborg.

Artista s-a născut în anul 1929 și a fost absolventa Institutului de Artă Dramatică. Ea a fost actriță la Teatrul Nottara din Capitală preț de 30 de ani și a jucat cu mari actori precum: George Constantin, Victor Rebengiuc, Ştefan Iordache, Constantin Codrescu.

De departe două din cele mai iubite piese la care a luat parte au fost spectacolul „Pygmalion” care a fost jucat de 500 de ori și „Adio, Charlie!“ pus în scenă de 870 de ori.

„Prima viaţă a fost până la vârsta de 50 de ani în România”

În anul 1964 aceasta primea titlul de ‘Artistă Emerită’ și stabilea în România un record fiind cea mai tânără actriță (35 de ani) care l-a primit vreodată. În anul 1991 a primit în Suedia și titlul de „Cetăţean de onoare” al oraşului Stockholm.

Distincția i-a fost oferită drept recunoaștere a activității sale în domeniul învățământului de teatru. Liliana Tomescu a revenit în România în anul 2006 unde a primit Premiul pentru întreaga activitate artistică de UNITER. În anul 2001 a apărut monografia ce îi poartă numele care a fost semnată Mariana Spalas și Sergiu Cioiu, publicată de Editura Integral.

„Prima viaţă a fost până la vârsta de 50 de ani în România, apoi a doua viată a fost alături de Lucian Muscurel în ultimii 40 de ani petrecuţi în Suedia”, a fost una dintre confesiunile făcute de Liliana Tomescu în carte. Fanii teatrului o au ca reper și îi laudă încă prestațiile fără cusur. Din nefericire, actrița a încetat recent din viață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI