Doliu la Hollywood. Actorul Treat Williams a murit într-un accident de motocicletă

de: Andrei Simion
13 06. 2023

Veste tragică de la Hollywood! Actorul Treat Williams a murit, luni după-masă, 12 iunie, în urma unui accident cu motocicleta personală. Vedeta a fost transportată de urgență, cu avionul, la cea mai apropiată instituție medicală, însă medicii nu i-au putut salva viața. Anunțul făcut de agentul Barry McPherson.

Actorul Treat Williams a murit

E doliu uriaș la Hollywood! Actorul Treat Williams, starul filmului „Hair” și al serialului de televiziune „Everwood”, s-a stins din viață luni după-masă, 12 iunie, în urma unui accident de motocicletă. Agentul vedetei, Barry McPherson, a informat revista People că celebritatea a intrat în coliziune cu un autoturism, în timp ce făcea un viraj cu motorul, în Vermont.

„(Treat Williams – n.r.) era un actor de actor. Cineaștii l-au iubit. A fost inima Hollywoodului de la sfârșitul anilor ’70. (…) Sunt devastat. Era cel mai drăguț tip. Era atât de talentat!”, a declarat agentul Barry McPherson.

Treat Williams a fost foarte mândru de performanța pe care a atins-o în anul 2023. Era foarte împlinit din punct de vedere profesional, bucurându-se de o viața echilibrată.

Șeful pompierilor din Vermont a confirmat pentru presa străină că actorul Treat Williams a fost implicat într-un accident rutier cu motocicleta personală, fiind lovit de o mașină. La locul evenimentului s-au deplasat mai multe forțe de ordine și echipaje medicale care i-au oferit celebrității primul ajutor.

Treat Williams a fost transportată la cea mai apropiată instituție medicală din New York, pe cale aeriană. În ciuda tuturor eforturilor, medicii nu l-au mai putut salva pe celebrul actor, astfel încât a fost declarat decesul. Avea 71 de ani și a lăsat în urmă o soție, actrița Pam Van Sant, și doi copii, Gille și Ellie.

Cine a fost vedeta din filmul „Hair”

Actorul Treat Williams s-a născut la Connecticut în anul 1951. A fost una dintre rudele îndepărtate ale lui Robert Treat Pain, semnatar al Declarației de Independență a SUA. Și-a făcut debutul în actorie în thrillerul „Deadly Hero”. A devenit cunoscut, însă, pentru rolul principal jucat în filmul „Hair”, în anul 1979.

Performanța sa ca lider al grupului hippie „George” i-a adus o nominalizare la Globul de Aur. A doua nominalizare pentru cel mai bun actor într-o dramă cinematografic a obținut-o pentru rolul jucat în filmul „Prince of the City”, din 1981.

Treat Williams a mai fost nominalizat la Emmy pentru cel mai bun actor, în filmul „The Late Shift”, în anul 1996. Ulterior, a mai fost nominalizat o dată la Globul de Aur pentru interpretarea personajului Stanley Kowalski în filmul „A Streetcar Named Desire”, din 1984. A jucat în toate cele patru sezoane și a câștigat nominalizări la premiile SAG pentru interpretarea remarcabilă a unui actor masculin într-un serial dramă în 2002 și 2003.