Biserica Română, în doliu. Preotul militar al Garnizoanei Timișoara a murit la 37 de ani, răpus de COVID-19. Ce tratament i s-a administrat

Biserica Română, în doliu. Preotul militar al Garnizoanei Timișoara a murit la 37 de ani, răpus de COVID-19. Ce tratament i s-a administrat
Biserica Română, în doliu. Preotul militar al Garnizoanei Timișoara a murit la 37 de ani, răpus de COVID-19. Ce tratament i s-a administrat

Biserica Ortodoxă Română a mai pierdut un preot răpus de virusul nemilos. Radu Cosmin Bogdan s-a stins din viață la o vârstă etrem de fragedă, lăsând în urma sa trei copii și o soție îndurerată. Din păcate, preotul militar al Garnizoanei Timișoara a pierdut lupta cu virusul COVID-19, anunțul fiind făcut de către colegii săi.

De ce alte boli suferea preotul militar al Garnizoanei Timișoara

Noul coronavirus face în fiecare zi victime tot mai tinere, ceea ce reprezintă o adevărată îngrijorare pentru toată lumea. Dacă până acum se punea problema protejării categoriilor de risc, se pare că acest virus nu mai ține cont de nimic.

Vestea tristă a trecerii în neființă a unuia dintre cei mai iubiți preoți militari a îndurerat întreaga preoțime din România, dar și pe cei care l-au cunoscut și i-au stat aproape.

Lupta pentru supraviețuirea părintelui a fost una tumultoasă, astfel că pe data de 12 septembrie, colectivul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara făcea un apel către toți cei vindecați de COVID-19 prin care erau rugați să doneze plasmă, în încercarea de a-l salva pe cel care s-a aflat în casa Domnului în toți acești ani.

În ciuda eforturilor făcute de medici, Radu Cosmin Bogdan s-a stins din viață în secția de Terapie Intensivă a spitalului din Timișoara, anunțul fiind făcut atât de Mitropolia Banatului, cât și de Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință”, a anunțat Mitropolia Banatului într-un comunicat.

Potrivit tion.ro, preotul a murit în urma unui stop cardio-respirator, după o luptă grea cu noul coronavirus. Ulterior morții sale, medicul Cristian Oancea a dezvăluit că părintele prezenta obezitate de gradul I, fără alte cormobidități.

„Preotul suferea de obezitate grad I, fără alte comorbidități”, a declarat, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Mesajul emoționant transmis de Spitalul Militar la aflarea tristei vești

Imediat după aflarea veștii, sute de mesaje de regret și condoleanțe au fost publicate în memoria bunului și devotatului preot. Unul dintre cele mai frumoase și mai ample mesaje este cel transmis de Spitalul Militar, care i-a făcut, de asemenea, o trecere în revistă a întregii activități a duhovnicului, subliniind talentul și chemarea acestuia către biserică și Dumnezeu.

“Colectivul Spitalului Militar Timișoara este alături de familia îndurerată, soția Macrina și cei 3 copii, Iustin, Teodora și Sofia, a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timișoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!

Vădind din copilărie o râvnă deosebită pentru Biserică și pentru cele sfinte, a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Național „Carmen Sylva” din Timișoara, remarcându-se prin rezultate excepționale la învățătură, dar și prin darul său muzical și vocea baritonală deosebită dăruită de Dumnezeu”, sunt fost doar câteva dintre gândurile aduse părintelui.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI